10 Tips om je LinkedIn profiel te verbeteren - Infographic

Voor werkzoekenden is het juiste gebruik social media belangrijk voor de juiste personal branding. Dat begint met een goede profielpagina, zeker op LinkedIn. Want 99% van de recruiters en potentiële werkgevers nemen daar zeker even een kijkje als je solliciteert. Daarom in dit artikel 10 tips om je LinkedIn profiel er professioneler en overtuigender eruit te laten zien.

10 tips om je LinkedIn profiel te verbeteren

Waarom je LinkedIn profiel pimpen?

Kijk, dat we op LinkedIn een profiel moeten hebben, dat is tegenwoordig bijna een standaard gegeven. Maar veel mensen komen nog niet verder dan hun naam en een staccato opsomming van de vorige en (hopelijk) huidige banen. Sterker, ik zie nog regelmatig dat mensen zonder profielfoto mijn profiel hebben bezocht. Geen tijd, geen zin, geen inspiratie. En dat is jammer, want een professioneel en goed gevulde profielpagina op LinkedIn heeft toch zeker zo zijn voordelen. Linkhumans deed wat onderzoek en ontdekte bijvoorbeeld dat:

  • dat je LinkedIn-profiel 13x vaker bekeken wordt als je jouw vaardigheden opsomt
  • dat een profiel met foto gemiddeld 14x vaker bekeken wordt dan een profiel zonder
  • dat je profiel zo'n 5x vaker wordt bekeken als je (actief) lid bent van groepen
  • dat het toevoegen van je branche leidt tot gemiddeld 15x meer views
  • en nog veel meer...

10 eenvoudige tips voor je LinkedIn profiel

Wil je op LinkedIn gevonden worden, dan heeft het dus veel voordelen om te zorgen dat je een professionele en goed ingerichte profiel pagina hebt. En met de tips uit onderstaande infographic pimp jij in no time jouw profiel. Moet je eens opletten hoeveel meer bezoekers je krijgt!

Infographic: 10 eenvoudige tips voor je LinkedIn profiel

 

Heb jij nog andere tips? Laat het dan weten via de reacties!

Deel dit artikel via:
  • Share on Google+

Reacties (0)


Plaats een reactie