Vakgebied
Een community met meer dan 40.000 marketing & communicatie professionals, een prima gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen over het brede en dynamische vakgebied! Op dit deel van de site vind je dan ook inspirerende artikelen, infographics, cases, nice to knows, onderzoeken en meer over branding, marketing, communicatie, social media marketing, inbound marketing, community management en meer. En reageer vooral ook op de artikelen!
O ja, we zijn natuurlijk altijd op zoek naar nieuwe bloggers die het leuk vinden om hun ervaringen, kennis en meer over het eigen vakgebied te delen.
Vloggen is een hot item in marketingcommunicatie en krijgt steeds vaker een plekje in de marketingstrategie. Video heeft op social media sowieso de toekomst., maar is stukken goedkoper dan video's produceren en je kunt je bedrijf, organisatie of merk echt een gezicht geven.
Op donderdag 15 september reikt CommunicatieClub Brabant weer de Communicatieprijs Brabant. Een feestelijke avond waarin de makers van het beste communicatiewerk van Brabant felbegeerde bonken kunnen winnen. Maar ook met een borrel en een hoop gezelligheid waar je eenvoudig in contact komt met deze award-winning makers en opdrachtgevers. Dubbele reden dus om erbij te zijn! Dus meld je vandaag nog aan!
Anno 2017 is het eigenlijk ondenkbaar dat een bedrijf geen goede online marketing en communicatie medewerker heeft. Dat klinkt voor veel marcom professionals ongetwijfeld als een deur die wel heel erg open is, maar de realiteit bij veel bedrijven is nog steeds dat zo'n functie geen vast onderdeel is van de bedrijfsstructuur. Dat is niet alleen een gemiste kans, maar vaak zelfs een serieuze bedreiging voor de toekomst.
Regelmatig slenter ik door het weblandschap op zoek naar goed en minder goed geschreven websites. Wat mij opvalt is dat er steeds meer wordt aangesproken in de jij-vorm. Ik vraag me af wat de achtergrond hiervan is. Is het een of andere trend? Of zit er meer achter? Ik kan me namelijk voorstellen dat een organisatie het nodig vindt om de afstand tot de lezer kleiner te maken. En door de lezer persoonlijk aan te spreken, willen zij wellicht de website toegankelijker maken.
Er is een nieuwe trend op het gebied van marketing bij bedrijven, het starten van een eigen (online) channel als onderdeel van de marketingmix. En dan niet het zoveelste blog, maar echt een marketingkanaal met een specifiek doel zoals bijvoorbeeld channels die gericht zijn op het verbeteren van de service aan klanten, of juist om een concrete dialoog met klanten en prospects aan te kunnen gaan of zelfs om hen producten en diensten te verkopen. Maar om een succesvol eigen channel te ontwikkelen, is een "channelstrategie" wel zo handig. Daarbij kan dit (gratis) whitepaper helpen.
Het draait online natuurlijk steeds meer om visuele content. En of het niet al lastig genoeg is om goede visuele content te (laten) creëren, het feit dat elk social media netwerk weer zijn eigen afmetingen hanteert maakt het er niet makkelijker op. Want je wilt natuurlijk wel dat je content optimaal getoond wordt op elk social netwerk dat je gebruikt. En of je nou met je bedrijf net eindelijk de eerste stapjes op social media gaat zetten, of een echte veelgebruiker, expert of social savvy bent, het blijft een hele opgave om de juiste afmetingen te gebruiken. Goed nieuws, deze infographic is een handig spiekbriefje voor de juiste afmetingen van jouw visuele content voor de belangrijkste social media netwerken!
Als (online)marketeer houd je je bezig met het analyseren van klantgedrag. Een belangrijke gegevensbron is je website. Door middel van betaalde analyseprogramma’s zoals Nimble en Hotspot of gratis programma’s zoals Google Analytics kunnen deze gegevens inzichtelijk worden gemaakt. Welk analyseprogramma je ook gebruikt, je doel is altijd zo specifiek mogelijke maar ook zo nauwkeurig en betrouwbaar mogelijke data te analyseren. Alleen zo krijg je een goed en reëel beeld van je klanten. Met andere woorden, hoe komt iemand op je website terecht en wat doet hij op je website.
In deze blog vertel ik je hoe je met Google Analytics zorgt voor betrouwbare en nauwkeurige informatie en hoe je vervolgens specifieke data kunt analyseren.
Je hebt een website en uiteraard wil je dat er veel bezoekers naar jouw website komen en dat je hoog in de zoekmachines eindigt. Linkbuilding is een van de manieren om hoger in de zoekmachines terecht te komen en meer bezoekers naar je website te krijgen.
In mijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging kom ik een hoop vacatures tegen waarin gevraagd wordt naar een online marketeer. Wanneer ik de vacature doorneem, blijkt dat men eigenlijk op zoek is naar een SEO of SEA specialist. Voor mij persoonlijk is online marketing veel meer dan alleen SEO of SEA. Zeker SEO en SEA zijn twee belangrijke onderdelen maar niet de enige. Een online marketeer heeft namelijk veel bredere kennis en ervaring dan alleen op het gebied van SEO en SEA. En net als bij de traditionele marketing mag je ook bij online marketing niet het strategische gedeelte vergeten, dat nog een heel stuk boven SEO en SEA staat.
Je hebt een website onder je hoede. Of je eigen website of die van je werkgever. Hoe ga je nu zo veel mogelijk nuttige informatie verzamelen om zoveel mogelijk uit deze website te halen. Juist je past Google Analytics toe. Maar alleen met het toepassen van Google Analytics ben je er nog niet. Naast de standaard informatie die Google Analytics je geeft kun je nog veel meer uit je website halen door intensiever gebruik van Google Analytics. Eén van de belangrijkste opties is het instellen van doelen.