Vakgebied
Een community met meer dan 40.000 marketing & communicatie professionals, een prima gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen over het brede en dynamische vakgebied! Op dit deel van de site vind je dan ook inspirerende artikelen, infographics, cases, nice to knows, onderzoeken en meer over branding, marketing, communicatie, social media marketing, inbound marketing, community management en meer. En reageer vooral ook op de artikelen!
O ja, we zijn natuurlijk altijd op zoek naar nieuwe bloggers die het leuk vinden om hun ervaringen, kennis en meer over het eigen vakgebied te delen.
Wat dacht je van een middagje/avondje marketinginspiratie in combinatie met een rondleiding door de brouwerij van La Trappe en na afloop wat verschillende La Trappe-biertjes te nuttigen? Klinkt goed toch? En weet je wat helemaal leuk is? Op 24 november organiseert Communicatieclub Brabant een event bij de Brouwerij van La Trappe met precies al deze ingrediënten in het programme. En wat nog leuker is, jij kunt er ook bij zijn!
De Herinneringen Kerstbal is de grote winnaar geworden van de Communicatieprijs Brabant, ook wel bekend als de Bonk. De kerstbal, die door Studio Kluif werd bedacht voor Alzheimer Nederland, won eerst de Bonk in de categorie Marketingcommunicatie. Later stemde het publiek deze case naar de SuperBonk: het állerbeste Brabantse communicatiewerk van 2021.
Op donderdag 15 september reikt CommunicatieClub Brabant weer de Communicatieprijs Brabant. Een feestelijke avond waarin de makers van het beste communicatiewerk van Brabant felbegeerde bonken kunnen winnen. Maar ook met een borrel en een hoop gezelligheid waar je eenvoudig in contact komt met deze award-winning makers en opdrachtgevers. Dubbele reden dus om erbij te zijn! Dus meld je vandaag nog aan!
Ik heb al meerdere blogs geschreven over wat creatief zijn nu eigenlijk inhoudt. Wat geromantiseerd wordt is het beeld van de creatief als ongeleid projectiel, het ongetemde beest, het enfant terrible. Een creatief is per definitie geen cijfermatige controlfreak die met sticky notes en spreadsheets het proces in de hand denkt te houden. De waarheid is echter dat je zowel het beest als de controlfreak nodig hebt. En de meest succesvolle kunstenaars en creatieven verenigen beide.
Kleurpsychologie is een essentieel onderdeel van branding en logo design. En als je ontwerper bent, dan heb je vast wel eens gekeken naar de relatie tussen merkwaarden en kleuren. Tot zover gesneden koek dus.
Maar wist je ook dat de emotionele impact van kleuren afhankelijk is van de branche waarbinnen ze toegepast worden? Deze infographic van Towergate Insurance analyseert de logo’s van 520 bedrijven. Het identificeert kleur voorkeuren en onderzoekt hoe het kleurgebruik bijdraagt aan de emotionele impact ervan.
Het faillissement van de Phone House, Euroland en Vogele is het zoveelste bewijs dat het binnen (offline) retail niet goed gaat. Wordt customer excellence, met behulp van Internet of Things, de nieuwe uitdaging binnen retail?
Zoals veel communicatiemensen dagelijks in de weer zijn met allerlei modellen om hun vraagstukken op te lossen, heeft het me altijd gefascineerd hoe zo’n model tot stand is gekomen. Ik lees over onder andere Giep Franzen en Betteke Ruler die met schematische weergaven het immer vage concept van de waarheid in communicatie bloot proberen te leggen. Anders dan de wiskunde of natuurkunde, kennen we in de communicatie namelijk geen absolute waarheid.
Woorden kunnen maken of breken zeggen ze. Woorden blijven hangen. Of ze nou positief zijn of negatief. Geschreven zijn woorden misschien nog krachtiger dan gesproken. Het is niet meer uit te wissen. Kijk maar eens naar internet. Alles wat je daar opzet staat er voor altijd op. Of een artikel in de krant. Ik hoorde laatst het verhaal van een middelbare school die zich nu ontworstelt aan negatieve publiciteit van een paar jaar geleden. De school moet nu bewijzen dat het allang anders gaat dan toen, terwijl de beleving van mensen nog heel lang negatief is. Pasgeleden stond in de krant een nare opmerking over de school. En wat denk je als lezer dan snel: Zie je wel?
Wat kunnen woorden veel stukmaken.
Sinds ik me verdiept heb in het begrip ‘Pricing’ kan ik niet meer normaal naar prijzen van producten en diensten kijken. Er zijn veel verschillende prijsstrategieën voor het bepalen van de prijs. Een prijsstrategie is de afstemming tussen de kosten van het product of de dienst en welke opbrengst dit product of dienst moet opbrengen om de continuïteit van de onderneming te garanderen.
De afgelopen weken is er al veel over gesproken. De reclame-uiting van Danio met de man met baard. Daar wil ik niet teveel op ingaan. Maar ik wil ingaan op de commotie daar omtrent. Want waarom is er commotie over een uiting waarbij een man met baard een toetje eet?