Vakgebied

Een community met meer dan 40.000 marketing & communicatie professionals, een prima gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen over het brede en dynamische vakgebied! Op dit deel van de site vind je dan ook inspirerende artikelen, infographics, cases, nice to knows, onderzoeken en meer over branding, marketing, communicatie, social media marketing, inbound marketing, community management en meer. En reageer vooral ook op de artikelen!

O ja, we zijn natuurlijk altijd op zoek naar nieuwe bloggers die het leuk vinden om hun ervaringen, kennis en meer over het eigen vakgebied te delen.

Op donderdag 13 april organiseert CommunicatieClub Brabant weer een bijzonder event: CCB Enter the Firm bij CM.com, de nummer 1 speler in conversational commerce, in Breda! En dat wordt een heel speciaal event, waar je een meer dan bijzonder kijkje krijgt achter de schermen van deze wereldwijd opererende full-service communicatieprovider en één van de hoofdsponsors van de Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix in Zandvoort. En zoals altijd geldt, bijzijn is meemaken!

07 mrt 2023 718 Redactie 0

Op 1 maart a.s. is The Social Hub in Eindhoven (het voormalige Student Hotel) dé locatie voor een nu al onvergetelijk CCB College. Namelijk het college van Ingmar de Lange nav zijn boek 'Sterk Digitaal Merk', uitgeroepen tot hét marketingboek van 2022 door de jury van de PIM Marketing Literatuur Prijs. En jij kunt erbij zijn!

09 feb 2023 472 Redactie 0

Op 23 juni aanstaande organiseert Communicatieclub Bourgondië het event: CCB Inspireert - Get ready for WEB 3.0. En dit event wil je serieus niet missen! Een avond vol inspiratie over onder andere de blockchain, NFT's, de Metaverse, Virtual Humans en daar als verbindende rode draad de waanzin, de excessen en het bijzondere leven van Snoop Dogg tussendoor.

08 jun 2022 435 Redactie 0

We weten het allemaal, quotes van de grote namen uit de markt zijn ideale contentsnacks om je strategisch plan kracht bij te zetten of je presentatie op te leuken. Ze doen het ook vaak erg goed tijdens een brainstormsessie met de klant of tijdens een interne meeting met collega's. En ook tijdens sollicitatiegesprekken kunnen ze soms goed van pas komen. Zeker als ze over iets gaan dat hip & trending is in de markt kun je ze te pas en te onpas gebruiken. Daarom in dit artikel 35 inspirerende quotes over content marketing.

07 jun 2017 8442 Remco van Buren 2

Virtual reality biedt een enorm aantal mogelijkheden voor belevingen die, normaal gesproken, te duur, te gevaarlijk of simpelweg fysiek niet mogelijk zijn. Naast het kunnen doorbreken van deze fysieke grenzen kan virtual reality ook assisteren in emotionele onderdompeling: het kunnen bekijken van situaties vanuit een ander perspectief. Maar is het zo dat virtual reality kan tippen aan het gemiddelde pretparkbezoek? Is het in de toekomst nog wel denkbaar om uren in de rij te staan voor een attractie, terwijl je ook thuis een virtual reality-bril kunt opzetten?

10 apr 2017 2549 Redactie 0

Sinds jaar en dag ben ik direct of indirect met marketing bezig. Waarom? Omdat ik marketing leuk vind. De dynamiek die er bij komt kijken, de verschillende manieren waarop je het kunt toepassen. De vertaalslag die je naar je eigen bedrijf dan wel product moet maken. Je afvragen hoe je je klanten het best bereikt. En nu helemaal met het internet, het snelle schakelen, de interactie die je nu veel meer hebt met je klanten. Zo gaaf, je zou me er bijna wakker voor kunnen maken!

17 jun 2016 11973 Tess Schuurman - Visser 4

Blog jij al voor je bedrijf? Waarschijnlijk wel, want het is een van de manieren om meer business te genereren. Als je het goed doet, deel je je kennis, laat je zien wat jouw expertise is, kunnen mensen reageren, doe je wat met die reacties (zo bouw je een relatie op) en zorg je dat je lezers regelmatig wat van je horen. Vroeger of later levert dat ook meer omzet op.

13 okt 2015 12350 Redactie 2

Anno 2015 is alles online te vinden, over jouw bedrijf maar ook over jou als persoon. Dit weten we allemaal en toch doen we hier te weinig mee. In het huidige bedrijfsleven zou je denken dat je met dit gegeven veel meer transparantie zou zien. Als bedrijf zijnde wil je misschien niet dat alles ‘zichtbaar’ is voor het publiek, dat is logisch, maar dat is tegenwoordig niet meer tegen te houden. De consument komt uiteindelijk toch wel achter die (pijnlijke) informatie en dan komt het bij hen op een verkeerde manier binnen. Voor vele bedrijven zie ik hier een enorme kans.

02 okt 2015 3846 Pascal Meulenbelt 0