Carrière Blog

Verbinden en delen staan centraal in deze community en dus ook op dit platform. Op dit deel van de site vind je boeiende verhalen, tips & tricks, sollicitatie adviezen, praktische informatie én inspiratie om beter te solliciteren en je carrière verder te helpen. De artikelen zijn zowel van onze bloggers als artikelen die we elders hebben gevonden, maar graag met jullie delen. Veel inspiratie gewenst met de artikelen hieronder!

O ja, we zijn natuurlijk altijd op zoek naar nieuwe bloggers !

Dit jaar hebben tot nu toe meer dan 100.000 mensen €1000 budget geclaimd om zich bij te scholen door gebruik te maken van het STAP budget. Had jij nog niet gehoord van een gratis opleiding met het STAP-budget? Of heb je jouw kans gemist? Dan hebben we geweldig nieuws!

25 okt 2022 997 Community Manager 0

De vraag naar online marcommers is enorm. En het aanbod, tja, dat is simpelweg veel te klein. Veel carrièrekansen dus! Maar heb je geen of onvoldoende kennis om daar op te reageren, dan is dit je kans om daar iets aan te doen! Vraag vanaf donderdag 1 september het STAP-budget aan en krijg maximaal €1.000 (incl. btw) subsidie voor scholing en ontwikkeling in oktober, november, december en januari. Een GRATIS opleiding dus om jouw kansen te vergroten op een toffe nieuwe baan!

09 aug 2022 1278 Redactie 0

Als serieuze marcom prof kun je niet altijd alleen maar met leuk en belangrijk werk bezig zijn. Je zult ook regelmatig je kennis moeten opvijzelen, leren van ervaringen van andere marcommers, gewoon eens sparren met vakgenoten. En ook niet onbelangrijk, zo nu en dan dat gewoon eens tijdens een gezellige borrel doen. En dat kan aanstaande donderdag bij de zomerborrel van Communicatieclub Brabant! Bij deze ben je van harte uitgenodigd.

07 jul 2022 1246 Redactie 0

In de huidige markt jong talent binnenhalen? Dat kan nog eens knap lastig zijn. Je zult met een goed aanbod moeten komen door slim in te spelen op de belangen van jongeren. Maar wat drijft ze? En waar baseren ze hun baankeuze op?

11 mrt 2020 4164 Redactie 0

Wat misschien nog zenuwslopender is dan een sollicitatiegesprek, is het wachten. Zittend in de wachtruimte en nog even je laatste notities over je sterke en zwakke punten doorlezen. Maar juist dit is de uitgelezen kans om ervoor te zorgen dat je zelfverzekerd overkomt in het gesprek. In deze blog wordt de truc uitgelegd die de wachttijd kan omtoveren tot een power hour. Alles wat je daarvoor nodig hebt, is twee minuutjes.

21 jan 2020 4510 Redactie 0

Wij mensen zijn allemaal verschillend. Een situatie benader je anders dan je buurman doet en dat is oké. In sommige gevallen, vaak op de werkvloer, is het alleen de bedoeling dat een taak aan bepaalde eisen voldoet. Op het moment dat dit niet gebeurt, is er een moment dat je de ander hierop moet aanspreken. HELP! In deze blog geef ik je tips om feedback te geven. Volgende week volgt de blog om feedback te ontvangen en hoe je hier iets mee doet. Van feedback is niemand immers ooit slechter geworden.

27 nov 2019 4849 Redactie 0

Voor het eerst in je loopbaancarrière is het zover: je krijgt een managersfunctie. Misschien werk je al jaren bij het bedrijf of je rolt net in de functie bij een nieuw bedrijf. Uit welke situatie je ook komt, het blijft enorm spannend. In deze blog help ik je een handje op weg om jouw managersfunctie in goede banen te leiden. Ga je het komende jaar leiden of lijden? Your choice.

08 nov 2019 3772 Redactie 0

Stel, je bent op zoek naar een baan in de creatieve sector en besluit een Video CV te maken om jezelf onder de aandacht te brengen en die video gaat ineens viraal, hoe gaaf is dat? Er zijn online tig sollicitatievideo's te vinden en laten we eerlijk zijn, het gros krijgt een handjevol kijkers. Maar de video die Pieter van Osch vorige week postte op LinkedIn is wel in no time viraal gegaan. En daarom deel ik hem graag ter inspiratie.

29 okt 2019 4131 Remco van Buren 0

In deze krappe arbeidsmarkt is het noodzaak om er alles aan te doen om talentvolle kandidaten enthousiast te krijgen voor jouw bedrijf en zo aan boord te halen. Het sollicitatiegesprek speelt daarbij een belangrijke rol. Voor kandidaten is een sollicitatiegesprek namelijk niet alleen het moment om zichzelf te bewijzen, het is ook een uitgelezen kans om de organisatie beter te leren kennen. Een sollicitatiegesprek in goede banen leiden lijkt makkelijker dan het in werkelijkheid is. In dit artikel deelt Manon ten Holter, corporate recruiter bij YoungCapital een aantal tips: “Stel je open en voer het gesprek op basis van gelijkwaardigheid”.

16 okt 2019 2210 Redactie 0