Carrière Blog

Verbinden en delen staan centraal in deze community en dus ook op dit platform. Op dit deel van de site vind je boeiende verhalen, tips & tricks, sollicitatie adviezen, praktische informatie én inspiratie om beter te solliciteren en je carrière verder te helpen. De artikelen zijn zowel van onze bloggers als artikelen die we elders hebben gevonden, maar graag met jullie delen. Veel inspiratie gewenst met de artikelen hieronder!

O ja, we zijn natuurlijk altijd op zoek naar nieuwe bloggers !

De vraag naar online marcommers is enorm. En het aanbod, tja, dat is simpelweg veel te klein. Veel carrièrekansen dus! Maar heb je geen of onvoldoende kennis om daar op te reageren, dan is dit je kans om daar iets aan te doen! Vraag vanaf donderdag 1 september het STAP-budget aan en krijg maximaal €1.000 (incl. btw) subsidie voor scholing en ontwikkeling in oktober, november, december en januari. Een GRATIS opleiding dus om jouw kansen te vergroten op een toffe nieuwe baan!

09 aug 2022 1485 Redactie 0

In de huidige markt jong talent binnenhalen? Dat kan nog eens knap lastig zijn. Je zult met een goed aanbod moeten komen door slim in te spelen op de belangen van jongeren. Maar wat drijft ze? En waar baseren ze hun baankeuze op?

11 mrt 2020 4357 Redactie 0

In deze krappe arbeidsmarkt is het noodzaak om er alles aan te doen om talentvolle kandidaten enthousiast te krijgen voor jouw bedrijf en zo aan boord te halen. Het sollicitatiegesprek speelt daarbij een belangrijke rol. Voor kandidaten is een sollicitatiegesprek namelijk niet alleen het moment om zichzelf te bewijzen, het is ook een uitgelezen kans om de organisatie beter te leren kennen. Een sollicitatiegesprek in goede banen leiden lijkt makkelijker dan het in werkelijkheid is. In dit artikel deelt Manon ten Holter, corporate recruiter bij YoungCapital een aantal tips: “Stel je open en voer het gesprek op basis van gelijkwaardigheid”.

16 okt 2019 2404 Redactie 0

Jongeren scannen online teksten, kijken eigenlijk liever filmpjes en prikken dwars door mooie praatjes heen. Hoe stel je met deze wetenschap de ideale vacature voor jongeren op? Volgens experts van YoungCapital moet de vacature voldoen aan drie eisen: overzichtelijk, visueel en concreet.

11 sep 2019 2649 Redactie 0

Sterrenkok Ron Blaauw kon door gebrek aan mensen zijn serviceniveau niet handhaven en sloot in de zomer van 2018 twee van zijn restaurants. En hij is niet de enige. Het aantal openstaande vacatures is in het eerste kwartaal van 2019 met 277 duizend groter dan ooit.

15 jul 2019 2446 Redactie 0

Eigenlijk heb ik al geblogd, maar dat heb ik vooral gedaan vanuit mijn functie als Recruiter en vanuit het vakgebied waarin ik bemiddel. Dit lukt prima. Maar bloggen vanuit mijzelf en mijn 'verhaal' delen vind ik toch een beetje spannend. Dus voor mijn gevoel begin ik onderaan de ladder, maar hé, je moet ergens beginnen! :)

03 apr 2019 3380 Esther Offringa 0

Vandaag een wat persoonlijker blog. Misschien niet direct het blog waar je je tips vandaan haalt. Maar een blog met wellicht een stuk herkenning. Want wie die ooit het idee heeft gehad om te gaan freelancen heeft deze vraag nou niet moeten horen? Wie heeft toen niet even geaarzeld om vervolgens een zo overtuigend mogelijk 'Ja!' te kunnen laten horen? De vraag: "Zou je dat nou wel doen?" op het moment dat jij net het dappere besluit hebt genomen om als freelancer aan het werk te gaan.

30 okt 2018 2011 Johanne Bree 0

De werkvloer is niet alleen een plek waar gewerkt wordt, maar ook een plek waar romances opbloeien. Uit een onderzoek dat Viking heeft laten uitvoeren, blijkt dat 1 op de 2 Nederlandse werkenden aangaf weleens een romance te hebben gehad met een collega, variërend van romantische dates na een werkdag, stiekem even lekker zoenen bij het koffiezetapparaat tot de traditionele one-night stands. En wie denkt dat het blijft bij een eenmalige opwelling of kortstondige, heftige relatie heeft het mis. Uit het onderzoek blijkt dat 7% van de werkvloerromances is gestrand in een huwelijk.

24 okt 2018 2919 Redactie 0

‘Homo universalis of teamcoach?’ Dat was één van de onderwerpen tijdens een architectencongres in Gent waar ik onlangs was. Rode draad van die middag was de spagaat waar steeds meer Belgische – maar ongetwijfeld ook Nederlandse – architecten in terecht komen. Moet ik een alleskunner zijn die van alle relevante kennisgebieden (en dat zijn er nogal wat!) voldoende weet? En daarbij allerlei vaardigheden beheersen die niet primair met mijn vak te maken hebben, zoals financiële administratie, HR-beleid en ondernemerschap. Of moet ik een team om me heen verzamelen met mensen die samen al die kennis en skills hebben?

04 jul 2018 3854 Karine Hermans 0