Universiteit Leiden

Innovatief, intercultureel, internationaal. Universiteit Leiden speelt een leidende rol in het wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. Sinds 1575 levert zij een prominente bijdrage aan een veilige, gezonde, duurzame, welvarende en rechtvaardige wereld.

Universiteit Leiden

Universiteit Leiden streeft naar excellentie in een open, kleinschalig en persoonlijk (werk)klimaat. Ontdek de hechte academische gemeenschap en vrijheid van geest, dagelijks uitgedragen door studenten en medewerkers. Universiteit Leiden – een inspirerende werkomgeving!

Ongeveer 4000 medewerkers dragen bij aan een kansrijker toekomst van ruim 18500 studenten. Behalve wetenschappelijk personeel is ook een groot deel niet-wetenschappelijk personeel actief. Vooruitstrevend en hoogwaardig onderzoek en onderwijs is namelijk alleen mogelijk wanneer de organisatie op een professionele wijze bestuurd en ondersteund wordt.

Wetenschappelijk personeel

Of u een loopbaan wenst als docent, onderzoeker of een combinatie van de twee: de Universiteit Leiden is regelmatig op zoek naar gedreven wetenschappelijk personeel. U kunt denken aan promovendi en onderzoekers, maar ook aan universitair hoofddocenten en hoogleraren. Daarbij besteedt de universiteit veel aandacht aan wetenschappelijk loopbaanbeleid, wat onder andere blijkt uit het aanbieden van tenure tracks, bedoeld voor gepromoveerde high potentials die het hoogleraarschap nastreven.

Promovendi

De Universiteit Leiden is zeer regelmatig op zoek naar net afgestudeerde ambitieuze mensen met een hart en talent voor onderzoek. Wij geloven dat fundamenteel onderzoek cruciaal is voor de ontwikkeling van een moderne maatschappij en de toekomstige welvaart van de mensheid. Verschillende grote wetenschappers hebben onze universiteit beroemd gemaakt, waaronder vier Nobelprijswinnaars: Einthoven (Physiology/Medicine), Kamerlingh Onnes, Lorentz and Zeeman (Physics). Klik hier voor meer redenen om te kiezen voor een promotietraject bij de Universiteit Leiden.

Niet-wetenschappelijk personeel

Hoewel de meeste mensen bij een universiteit vooral denken aan carrièremogelijkheden voor diegenen die een wetenschappelijke loopbaan ambiëren, is een groot deel van de werknemers ondersteunend personeel. Voor de ondersteuning aan het CvB en aan de universitaire organisatie als geheel is bij het bestuursbureau, acht expertisecentra en de zeven faculteiten behoefte aan een enorme verscheidenheid aan functies, waaronder: ICT'ers, juristen, secretaresses, receptionisten, marketing- en communicatiemedewerkers, financieel en vastgoedexperts, p&o'ers en beleidsmedewerkers. Ook voor deze mensen biedt de Universiteit Leiden een inspirerende werkomgeving waar continue naar vernieuwing gezocht wordt om aan te sluiten bij een dynamische wereld. Ons interne mobiliteitsbeleid stimuleert werknemers bovendien om hun loopbaan te verrijken met interessante ervaringen.

 

03 aug 2015 1017 Redactie 0
Deel dit artikel via:
  • Share on Google+
Geef Universiteit Leiden jouw rating
1 2 3 4 5