UMEF (United Music Events Foundation)

Bij UMEF zijn we gek op festivals! Nederland kent een bloeiende festivalcultuur en festivals worden door een groot een breed publiek bezocht. Waar minder bij stil wordt gestaan is de impact van een festival op het milieu. Na een dag vol muziek, gezelligheid en feest gaan de bezoekers naar huis. Wat achterblijft is een vertrapt terrein en afval. En bedenk eens hoeveel energie er tijdens een festival word gebruikt voor licht, geluid, catering enzovoort. En wat dacht je van het vervoer van mensen en goederen naar en van het festivalterrein? Ontzettend vervuilend allemaal. Een dag festivalplezier heeft hierdoor vaak een grote impact op ons milieu.

 

UMEF

Duurzaam advies en Groen entertainment

Voor organisatoren van festivals en evenementen is UMEF de expert met de juiste connecties op het gebied van verduurzamen van evenementen. Door middel van Duurzaam Advies laten we organisaties zien dat festivals en andere evenementen niet vervuilend hoeven te zijn. Met ons Groen Entertainment zijn we geregeld te vinden op diverse festivals en evenementen. Met deze installaties inspireren en informeren we bezoekers op een laagdrempelige manier over belangrijke thema's zoals het klimaat, re-newable energy, ontwikkelingswerk, natuur en dier. We laten op deze manier zien hoe iedereen zijn steentje kan bijdragen aan een betere wereld.

Groenen Helden

Naast Duurzaam Advies en het Groen Entertainment geeft UMEF ook graag het goede voorbeeld. Dit doen we door het organiseren van klimaatneutrale Benefiet Evenementen onder de naam Groene Helden. Met deze benefiet evenementen worden goede doelen gesteund die UMEF een warm hart toe draagt.

Meet the team

UMEF bestaat uit een team enthousiastelingen die vanuit passie en overtuiging de evenementenbranche willen verduurzamen. De teamleden zijn stuk voor stuk ervaren personen met een achtergrond in de evenementenbranche, duurzame industrie, marketing, sales en projectmanagement.

31 okt 2014 1577 Redactie 0
Deel dit artikel via:
  • Share on Google+
Geef UMEF (United Music Events Foundation) jouw rating
1 2 3 4 5