Stomavereniging

De Stomavereniging is een vereniging voor en door mensen met een stoma of pouch. Hier worden ervaringen van stomadragers verzameld en gedeeld. Wij vinden het als Stomavereniging belangrijk om waarde aan het leven van mensen met een stoma of pouch toe te voegen.

Vacature: online marketing vacatures en communicatie vacatures bij de Stomavereniging in Utrecht

Over de Stomavereniging

De Stomavereniging zet zich sinds 1966 in voor stomadragers, mensen met een pouch en hun naasten. Dit doen we met 7 parttime medewerkers op het landelijk bureau in Utrecht en meer dan 150 bevlogen vrijwilligers in het land. Samen zetten we ons in voor een optimale kwaliteit van leven voor mensen met een stoma of pouch.

Wat doet de Stomavereniging?

  • Informatievoorziening: De Stomavereniging geeft de meest actuele en betrouwbare informatie over stomazorg. Dit doen wij via folders, een digitale nieuwsbrief en een kwartaalmagazine. Daarnaast organiseren wij gastlessen over een stoma of pouch.
  • Lotgenotencontact: Heb je vragen? De Stomavereniging geeft je persoonlijk advies, bijvoorbeeld via de bezoekdienst. Daarnaast organiseert de Stomavereniging diverse regionale bijeenkomsten en Stomadagen. Tijdens deze bijeenkomsten krijg je informatie over het leven met een stoma, stomazorg en stomamaterialen. Ook ontmoet je hier anderen met een stoma of pouch.
  • Belangenbehartiging: De Stomavereniging behartigt de belangen van alle leden. Regelmatig zitten wij om de tafel met zorgverzekeraars, zorgaanbieders, medisch speciaalzaken en de overheid. Als dat nodig is, organiseren we acties.

Het landelijk bureau

Het landelijk bureau ondersteunt twee ambitieuze patiëntenorganisaties: de Stomavereniging en de nog jonge Stichting Darmkanker.
Voor alle mensen met een stoma (dat zijn er 40.000 in Nederland) en mensen die leven met darmkanker of de gevolgen ervan (meer dan 80.000 mensen) willen wij het dagelijks leven beter maken.

We maken ons er op verschillende manier hard voor dat zij de zorg, behandeling en informatie krijgen die zij nodig hebben om mee te
beslissen over hun behandeling, hun werk weer op te pakken en zoveel mogelijk te kunnen genieten van het leven. Dat doen wij samen met onze 170 vrijwilligers, die zich verspreid over het hele land inzetten voor onze gezamenlijke doelen.

Het landelijk bureau bevindt zich in het hart van Utrecht en telt 7 collega's voor jou, met wie je nauw zult gaan samenwerken.

(Online) Marketing en communicatie vacatures bij de Stomavereniging

Bekijk hieronder de (online) marketing en communicatie vacatures van de Stomavereniging die momenteel aangemeld staan op het platform van Marketing & Communicatie Vacatures. Staan er geen vacatures? Hou dan onze social media kanalen in de gaten voor updates of meld je aan op de wekelijkse LinkedIn nieuwsbrief.

14 sep 2022 265 Redactie 0
Deel dit artikel via:
  • Share on Google+
Geef Stomavereniging jouw rating
1 2 3 4 5