SOON

SOON verbindt organisaties en studenten om maatschappelijke business cases op te zetten. We zijn praktisch en ambitieus. We veranderen en zetten in beweging.

SOON

Werkwijze van SOON

SOON helpt sociaal ondernemerschap in bestaande bedrijfsprocessen te integreren. Daar wordt niet alleen onze samenleving beter van: het levert organisaties nieuwe onderscheidende factoren op, die bijdragen aan onder andere kosten- en middelenbesparing, een flinke dosis publiciteit en gemotiveerde werknemers.

In alles wat we doen werken we samen met studenten: jonge, frisse blikken met een 'change the world or go home' mentaliteit. Samen werken we aan inspirerende en innovatieve oplossingen aan de hand van de beproefde SOON-aanpak.

Werkwijze SOON

1. Uitwerking van het vraagstuk

Wat is het organisatievraagstuk en wat is de maatschappelijke waarde? Om dit te doen moeten we eerst uit de dagelijkse gang van zaken en terug naar de bestaansredenen van een organisatie: WAAROM bestaat de organisatie en doet ze wat ze doet? We gebruiken hiervoor het door ons ontworpen model: de SOON-Cirkel, dat afgeleid is van het Golden Circle model. Op die manier komen we tot de kern van de organisatie en kunnen we met studenten, stakeholders en medewerkers opzoek naar een vernieuwde, waardevolle invulling van de core business. Dit eerste proces is bepalend voor de strategie van maatschappij gerichte doelstellingen van de organisatie en verbinding daarvan met de core business. We formuleren concreet de te behalen doelen die voortkomen uit de SOON-Cirkel.

2. Inspiratie & onderzoek

Wat is de context? Wat zijn de best practices op dit gebied? We doen onderzoek, interviews en analyseren alle gegevens.

3. Cocreatie

Door creatieve co-creatiesessies met stakeholders maken we één of meerdere passende business cases, die een win-win-win creeeren. Deze wordt vervolgens in vijf weken vertaald naar een lean business plan. Hierbij staat vooral het opzetten van een innovatief verdienmodel met diverse waarde-uitruil centraal. 

4. Implementatie

Hét unique selling point van SOON is dat we niet alleen een advies aanleveren, maar daadwerkelijk aan de slag gaan met de implementatie hiervan. We draaien én evalueren een pilot van de business case. Hierdoor geven we het eerste zetje en ondersteunen de organisatie bij het in de praktijk brengen van de verandering. Ook creëren we tools om de business case zelfstandig en duurzaam te laten draaien. Wij leveren dus geen stoffig rapport, maar een praktische en uitgevoerde verandering.

Zo brengen we bedrijven, maatschappelijke organisaties, studenten én kennisinstellingen samen en bieden we concrete handvatten om maatschappelijk te ondernemen. Samenwerken met een groep studenten betekent dat je creativiteit, verse inzichten en originele ideeën binnenhaalt. SOON begeleidt het proces en waarborgt daarmee de kwaliteit en de uiteindelijke implementatie voor een oplossing.

 

31 dec 2014 1623 Redactie 0
Deel dit artikel via:
  • Share on Google+
Geef SOON jouw rating
1 2 3 4 5