SOMO

SOMO is een onafhankelijke not-for-profit onderzoeks- en netwerkorganisatie en richt zich op duurzame ontwikkeling; zowel sociaal, ecologisch als economisch. Sinds 1973 onderzoekt SOMO multinationale ondernemingen en de gevolgen van hun activiteiten voor mens en milieu wereldwijd.

SOMO

Over SOMO

SOMO:

  • onderzoekt op eigen initiatief 
  • onderzoekt in opdracht van maatschappelijke organisaties
  • coördineert en neemt deel aan netwerken

Doelgroep

SOMO richt zich met haar activiteiten wereldwijd primair op de ondersteuning van organisaties in het maatschappelijk middenveld met vergelijkbare doelen als SOMO. Dit kunnen de volgende organisatie zijn: vakbonden, ontwikkelingsorganisaties, milieuorganisaties, campagneorganisaties, mensenrechtenorganisaties, consumentenorganisaties, organisaties voor duurzame beleggers, gender organisaties en internationale netwerken gericht op corporate accountability, sociaal-economische verandering, eerlijke handel en rechtvaardige belastingsystemen.

Not for profit

SOMO beoogt de behartiging van het algemeen maatschappelijk belang, zij beoogt niet het maken van winst, wanneer er sprake is van een batig exploitatie saldo zal dit geheel ten goede komen aan de doelstellingen van de stichting.

 

01 jul 2015 843 Redactie 0
Deel dit artikel via:
  • Share on Google+
Geef SOMO jouw rating
1 2 3 4 5