Sena

Sena vertegenwoordigt sinds 1993 de naburige rechten van artiesten en platenproducenten. Wanneer hun muziek in het openbaar gedraaid wordt, incasseren wij daarvoor een vergoeding bij de gebruikers van muziek. Die vergoeding betalen wij vervolgens zo snel mogelijk en tegen zo min mogelijk kosten door aan onze rechthebbenden.

Sena

Over Sena

In 1993 wees de overheid Sena - voluit 'Stichting ter Exploitatie van Naburige Rechten' – aan om op basis van de Wet op de naburige rechten de vergoedingsrechten voor openbaar gebruik van muziek van alle artiesten en platenproducenten te regelen. Sena doet dit in Nederland op exclusieve basis, wat wil zeggen dat niemand anders dan Sena gerechtigd is om deze vergoedingen te incasseren en te verdelen.

Sena vertegenwoordigt naast alle Nederlandse artiesten en producenten ook internationale topacts als Coldplay, The Beatles, The Rolling Stones, Mumford & Sons, James Morrison, Phil Collins, Ed Sheeran, The Script, Pharrell Williams, Will and the People en Babysitters Circus.

Het werk van Sena

Sena heeft twee kerntaken. In eerste instantie verstrekt zij namens de rechthebbenden licenties aan ondernemingen of organisaties die muziek gebruiken en int zij daarvoor de vergoedingen. Sena controleert en registreert nauwlettend waar in het bedrijfsleven, op welke wijze en met welk doel muziek klinkt én welke licenties hierop van toepassing zijn.

De tweede taak van Sena is om te zorgen voor een correcte verdeling van de vergoedingen over de artiesten en producenten.

18 jan 2016 1212 Redactie 0
Deel dit artikel via:
  • 0
  • Share on Google+
  • 0
Geef Sena jouw rating
1 2 3 4 5