PC Hooft Groep

PC Hooft, verzekeraar en verzorger van uitvaarten, is een onderneming met een rijke traditie en ervaring in de gehele keten van de uitvaartbranche. Tot haar activiteiten behoren de financiële dienstverlening (uitvaartverzekeringen en sparen), het verzorgen van uitvaarten en de exploitatie van uitvaartcentra, crematoria en begraafplaatsen.

PC Hooft Groep

Online dienstverlening is voor PC Hooft een strategisch speerpunt. Dit zet zich door in de communicatie over onze dienstverlening op internet en in de social media. Wij bezien dit in het perspectief dat iedereen het boeken van een vakantie of zakenreis via internet heel gewoon vindt. Wij maken dat, uniek in de wereld, mogelijk voor het regelen van de laatste reis. PC Hooft is met uitvaartcompact.nl en uitvaartdirect.nl voorloper op het gebied van het regelen van uitvaarten op internet. 

Waar staat PC Hooft Groep voor

De missie van PC Hooft is het ‘verzorgen van een stijlvolle uitvaart tegen een redelijke prijs, met respect voor de overledene en een goede herinnering voor de nabestaanden’. PC Hooft ontleent haar kwaliteitsstandaard aan deze missie en aan de uit klantevaluaties geformuleerde kernwaarden. Deze kernwaarden geven aan wat de klant van de organisatie verwacht:

  • Zeker en Vertrouwd
  • Gastvrij en Bereikbaar
  • Zorgvuldig en Professioneel
  • Respectvol en Betrokken
  • Transparant en Betrouwbaar

De visie van PC Hooft is om deze missie ‘TOP’ uit te voeren: met topmensen een topdienstverlening bieden op toplocaties. Om dit te bewerkstelligen wordt veel aandacht besteed aan de opleiding van medewerkers, het benadrukken en uiten van de corporate identity en de kwaliteit en uitstraling van de eigen locaties.

Werken bij PC Hooft

Bij PC Hooft werken ongeveer 215 mensen. De functies lopen uiteen van administratieve kracht, verzekeringsconsulent, rouwdienstmedewerker, crematoriummedewerker, begraafplaatsmedewerker, drager, uitvaartbegeleider, verzorger, chauffeur, financiële kracht, P&O en marketing en communicatiemedewerker.

PC Hooft is voortdurend in beweging en vooruitstrevend op diverse gebieden. Als bedrijf is PC Hooft de laatste jaren verjongd wat een dynamische en actieve sfeer tot gevolg heeft. Uitgangspunt is dat iedereen die bij PC Hooft werkt optimale mogelijkheden krijgt tot persoonlijke ontplooiing. Er worden standaard vakgerichte cursussen aangeboden voor veel medewerkers, maar ook zeer gerichte trainingen en opleidingen. Het vooruitstrevende karakter van de onderneming uit zich tevens in nieuwe initiatieven zoals verbouwingen en vernieuwingen. 

Niet alleen in de eigen onderneming gebeurt veel, de gehele uitvaartbranche kenmerkt zich momenteel door enorm veel ontwikkelingen. Afhankelijk van de afdeling wordt fulltime of parttime gewerkt, ook wisseldiensten komen voor. De beloning is marktconform. PC Hooft werkt met twee CAO’s, die van Uitvaartzorg en van Crematoria.

 

23 dec 2015 1519 Redactie 0
Deel dit artikel via:
  • Share on Google+
Geef PC Hooft Groep jouw rating
1 2 3 4 5