Museum voor Communicatie

Hoewel het museum pas sinds 1999 de naam Museum voor Communicatie draagt, bestaat het al sinds 1929. In dat jaar werd het Postmuseum opgericht als bedrijfsmuseum van het Staatsbedrijf der PTT. Sinds de Tweede Wereldoorlog is het museum gevestigd aan de Zeestraat in Den Haag, in de voormalige Koninklijke Bazar.

Museum voor Communicatie

Van post en telecommunicatie naar communicatie-hub

Inmiddels is er in het museum veel meer te zien dan de geschiedenis van post en telecommunicatie alleen. Het museum toont de impact van communicatie op mens en maatschappij met prikkelende presentaties en een spraakmakende collectie. Het Museum voor Communicatie in Den Haag is een cultureel ondernemend museum dat niet structureel wordt gesubsidieerd door de overheid of de gemeente Den Haag. Om als Museum voor Communicatie in te kunnen spelen op hedendaagse veranderingen, is het museum eind 2015 gestart met de transformatie naar een communicatie-hub.

Vacatures bij Museum voor Communicatie

Er is geen groter onderwerp dan communicatie. Iedereen heeft ermee te maken. Communicatie verbindt en inspireert. Communicatie kan vrede sluiten of een oorlog  ontketenen.  Communicatie is de voorwaarde voor contact; tussen mensen, dieren en dingen. Communicatie is alles en alles is communicatie. Een grotere bewustwording van de impact van communicatie en wat het doet,  blijft onverminderd relevant. In dat veld is het Museum voor Communicatie dé plek in Nederland waar communicatie in al deze facetten tot uitdrukking komt.

Het Museum voor Communicatie staat aan de vooravond van een volledige transformatie en herinrichting naar een hedendaagse en inspirerende communicatie-hub en interactieve experience, waarin op vraaggestuurde wijze de impact van communicatie op de maatschappij en de eigen wereld aan een breed publiek aan de orde gesteld wordt.

Om deze transformatie mede vorm te geven, zijn we op zoek naar tijdelijke ondersteuning.

 

05 nov 2015 1130 Redactie 0
Deel dit artikel via:
  • Share on Google+
Geef Museum voor Communicatie jouw rating
1 2 3 4 5