Museum Ons' Lieve Heer op Solder

Verscholen in het hart van de Amsterdamse binnenstad bevindt zich een klein wonder: Museum Ons’ Lieve Heer op Solder.

online marketing vacatures en communicatie vacatures bij Museum Ons Lieve Heer op Solder in Amsterdam

Over Museum Ons Lieve Heer op Solder

Museum Ons' Lieve Heer op Solder is een uniek museum in het hart van Amsterdam. Op de zolderverdieping van een grachtenhuis is een katholieke huiskerk uit de 17e eeuw bewaard gebleven. Sinds 2015 bestaat Museum Ons' Lieve Heer op Solder uit twee gebouwen, het oude monument en het nieuwe entreegebouw. En er is een nieuwe koers ingezet waarbij de maatschappelijke relevantie van het erfgoed centraal staat. Jaarlijks ontvangen wij ongeveer 100.000 bezoekers en vele scholieren die zich laten verrassen door dit bijzondere museum!

Museum Ons' Lieve Heer op Solder vertelt het verhaal van tolerantie in de stad. Ons' Lieve Heer op Solder kon ontstaan in een tijd van religieuze tolerantie waarvoor Willem van Oranje in de zestiende eeuw de basis legde. Vrijheid van geloof en vrijheid van geweten zijn nog steeds zichtbaar in het museum en vormen een belangrijke inspiratiebron voor de hedendaagse activiteiten.

online marketing vacatures en communicatie vacatures bij Museum Ons Lieve Heer op Solder in Amsterdam

De missie en visie van Museum Ons' Lieve Heer op Solder is:
Het levend houden van het cultureel en religieus erfgoed van katholiek Amsterdam vanaf de 17de eeuw door middel van het actief beheren van het gebouw Oudezijds Voorburgwal 40 en met name de daarin aanwezige zolderkerk en de daaraan gekoppelde collectie voorwerpen van kunst en kunstnijverheid.

Een gastvrije en inspirerende ontmoetingsplek zijn waar bezoekers kennis kunnen nemen van de waarden waar het museum voor staat, en haar bezoekers ervaringen en kennis kunnen delen.

Het museum werkt langs deze lijnen voortdurend aan nieuw aanbod voor scholen en bezoekers. De doelstelling is om het verhaal van het huis met de verborgen kerk zo te ontsluiten dat het voor iedereen, ongeacht leeftijd of achtergrond, toegankelijk is.

online marketing vacatures en communicatie vacatures bij Museum Ons Lieve Heer op Solder in Amsterdam

Marketing en communicatie vacatures bij Museum Ons' Live Heer op Solder

Hieronder staan de (online) marketing vacatures en communicatie vacatures en stages bij Jumbo die momenteel aangemeld staan op dit platform. Als er geen vacatures vermeld staan, meld je aan op de wekelijkse LinkedIn nieuwsbrief en hou onze social media kanalen in de gaten.

22 nov 2022 130 Redactie 0
Deel dit artikel via:
  • 0
  • Share on Google+
  • 0
Geef Museum Ons' Lieve Heer op Solder jouw rating
1 2 3 4 5