Lumière

Lumière verdeelt een breed gamma aan kwalitatieve films van over de hele wereld in de Belgische en Nederlandse bioscopen. Van de Amerikaanse Oscarwinnaar BOYHOOD tot de Britse animatiefilm SHAUN THE SHEEP en Gouden Palmwinnaar DHEEPAN. Maar ook Japanse meesterwerken als LIKE FATHER, LIKE SON of Zweedse thrillers als de MILLENNIUM-trilogie van Stieg Larsson behoren tot de catalogus van Lumière.

Lumière

Onze dochteronderneming Lumière Home Entertainment brengt al dit moois uit op DVD en Blu-ray, maar is ook en vooral bekend van talloze Scandinavische successeries als THE LEGACY, THE KILLING, BORGEN en THE BRIDGE. Ook Nederlandse en Belgische toppers zoals HOLLANDS HOOP, DE HELAASHEID DER DINGEN, THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN en QUIZ ME QUICK zitten in het gevarieerde aanbod. 

De productietak van Lumière (die verder leeft onder de naam Lunanime) groeit ondertussen gestaag verder, als coproducent van o.a. de Europese politieserie THE TEAM, de Oscargenomineerde animatiefilm VAN DE KAT GEEN KWAAD en DE ROUILLE ET D'OS van Jacques Audiard, en met eigen producties als OFFLINE en LE CIEL FLAMAND. Deze zijn ook allemaal terug te vinden in de Lumière Shop. 

Tot slot beheert Lumière ook twee stadsbioscopen: Cinema Lumière Brugge en Cinema Cartoon’s Antwerpen. Beide bioscopen bieden een gevarieerde filmkeuze voor jong en oud, in het hartje van de stad.

 

03 feb 2016 966 Redactie 0
Deel dit artikel via:
  • Share on Google+
Geef Lumière jouw rating
1 2 3 4 5