Koninklijk Paleis Amsterdam

Al meer dan 200 jaar is het Koninklijk Paleis Amsterdam één van de residenties van het Nederlandse staatshoofd. Het Paleis is het officiële ontvangstpaleis van Koning Willem-Alexander. Daarnaast is het zoveel mogelijk opengesteld voor bezoekers.

Koninklijk Paleis Amsterdam

Over het Koninklijk Paleis Amsterdam

Het Koninklijk Paleis Amsterdam is het officiële ontvangstpaleis van het staatshoofd en één van de meest iconische historische gebouwen van ons land. Het Paleis is het grootste deel van het jaar opengesteld voor publiek, onder de auspiciën van de Stichting Koninklijk Paleis Amsterdam. In 2022 ontvingen wij ruim 200.000 Nederlandse en buitenlandse bezoekers.

Stichting Koninklijk Paleis Amsterdam

Op 15 september 1978 is de Stichting Koninklijk Paleis Amsterdam door H.M. Koningin Juliana opgericht. De Stichting stelt zich ten doel het coördineren van initiatieven, gericht op een veelvuldiger gebruik van het Paleis om dit een levendiger functie in de hoofdstad te doen vervullen. De Stichting tracht haar doel te bereiken door het openstellen van het Paleis voor het publiek, eventueel te combineren met het houden van tentoonstellingen, alsmede het organiseren van culturele evenementen, symposia en andere activiteiten.

De hierboven genoemde openstelling en activiteiten vinden plaats tijdens de periodes, gedurende welke de koning besluit dat hij van het hem ter beschikking gestelde Paleis geen gebruik zal maken voor de uitoefening van de Koninklijke functie. Voor die periodes delegeert de koning het gebruik aan de Stichting.

Werken bij het Koninklijk Paleis Amsterdam

De werkzaamheden worden uitgevoerd binnen het departement Koninklijke Verzamelingen (KV), onderdeel van de Dienst van het Koninklijk Huis. De Koninklijke verzamelingen beheert de archieven van het Huis Oranje-Nassau en die van de Hoforganisatie, de bibliotheek, de museale collecties en de documentaire verzamelingen. Daarnaast is het departement KV verantwoordelijk voor de openstelling van Paleis Noordeinde en de Koninklijke Stallen en draagt zorg voor de uitvoering van de openstelling KPA onder auspiciën van de Stichting Koninklijk Paleis Amsterdam.

De Dienst van het Koninklijk Huis heeft als taak ervoor te zorgen dat het Staatshoofd en zijn familie optimaal hun functies kunnen uitoefenen en ondersteunt de Koning bij zijn dagelijkse werkzaamheden. Voor de organisatie werken ruim 300 medewerkers in de Koninklijke verblijven in Den Haag, Amsterdam, Apeldoorn en Baarn.

Marketing en communicatie vacatures bij het Koninklijk Paleis Amsterdam

Bekijk hieronder de (online) marketing en communicatie vacatures van het Koninklijk Paleis Amsterdam die momenteel aangemeld staan op het platform van Marketing & Communicatie Vacatures. Staan er geen vacatures? Hou dan onze social media kanalen in de gaten voor updates of meld je aan op de wekelijkse LinkedIn nieuwsbrief.

13 jan 2023 360 Redactie 0
Deel dit artikel via:
  • Share on Google+
Geef Koninklijk Paleis Amsterdam jouw rating
1 2 3 4 5