ICS

Door marktgerichte oplossingen te initiëren en te realiseren in plattelandsgebieden van Afrika en Azië creëert ICS duurzame sociale en economische verandering die bijdraagt aan het welzijn van gemeenschappen. ICS: creating change.

ICS creating change

Wat doet ICS? 

Doelstelling

Het doel van ICS is om, in samenwerking met lokale bevolking, duurzame, sociale en economische verandering tot stand te brengen in rurale gebieden van ontwikkelingslanden.

Activiteiten

ICS ontwikkelt duurzame, marktgerichte oplossingen voor de agrarische sectordrinkwatervoorzieningentoegang tot banen voor jongeren en jong ondernemerschap ter bevordering van de economische omstandigheden van de lokale bevolking. Dat doet ICS door kennisoverdracht, het bieden van krediet faciliteiten en toegang tot een afnemersmarkt. Ter ontwikkeling van duurzame sociale verandering biedt ICS bovendien kindgerichte programma's zoals Child protection (kindbescherming) en oudergerichte programma’s zoals Skillful Parenting (positief ouderschap). De combinatie van sociale en economische verandering van de levens van ouders heeft direct invloed op het welzijn van kinderen.  

ICS

Geschiedenis ICS

Noodhulpacties wereldwijd

ICS is opgericht in 1980 en stond toen voor Internationaal Christelijk Steunfonds (ICS). De organisatie richtte zich volledig op noodhulp. Er werden hulpacties op touw gezet in onder meer Afghanistan, Pakistan, Libanon, Mozambique, Angola, Somalië, Oeganda, Vietnam, Laos en Cambodja.

Van steunfonds naar support

In 2004 is het tijd voor een nieuwe naam. ICS blijft maar de afkorting wijzigt in International Child Support. De reden van deze wijziging is dat de toevoeging 'christelijk' suggereert dat de hulp alleen voor christenen is. Maar ICS biedt internationaal steun, met een focus op kinderen, en opereert volledig los van geloof, ras en/of politieke overtuiging.

ICS anno nu: duurzame verandering

In de loop der jaren zijn de programma's en aanpak veranderd. Van een organisatie die ooit begon met het bieden van noodhulp is ICS nu uitgegroeid tot een van de pioniers op het vlak van social businesses in Afrika en Azië. Economische ontwikkeling is de sleutel tot het oplossen van armoede. De economische activiteiten die ICS ontwikkelt en implementeert worden nu, indien relevant, geborgd in een sociale onderneming. Deze ondernemingen kenmerken zich door een goede balans tussen financiële en sociale opbrengsten en worden bij voorkeur gerund door lokale ondernemers en werknemers. Lees hier meer over de verschillende social businesses van ICS.

ICS combineert deze economische activiteiten direct met sociale activiteiten die gericht zijn op positief ouderschap, gezinsbudgettering en het beschermen van kinderen en kinderrechten. Door de sociale en economische activiteiten samen te laten vallen ontstaat een kruisbestuiving die zowel de welvaart als het welzijn van mensen positief beïnvloed.

ICS Creating Change. Een naam die nog beter past bij het werk dat ICS doet. Verandering is waar we naar streven, duurzame verandering. Sinds 2012 is het ICS kantoor Nederland gevestigd in Amersfoort.

 

14 jan 2015 1511 Redactie 0
Deel dit artikel via:
  • Share on Google+
Geef ICS jouw rating
1 2 3 4 5