De Bibliotheek Utrecht

Vroeger ging je naar de Bibliotheek om boeken te lenen. Tegenwoordig is er zoveel meer te beleven en te halen. Per jaar begroeten wij bijna 1,5 miljoen bezoekers in de Centrale Bibliotheek en onze 13 vestigingen. Dit maakt ons de meest bezochte instelling van Utrecht! Ons bestand telt zo'n 65.000 leden, waarvan er heel veel al langer dan 20 jaar lid zijn!

Over de Bibliotheek Utrecht

De Stichting de Bibliotheek Utrecht is in 2013 met het volgende doel opgericht: "Het verzorgen van kennis- en cultuuroverdracht in de meest ruime zin van het woord, waaronder in ieder geval het opzetten en uitvoeren van bibliotheekwerk, op een zodanige wijze dat er een divers en kwalitatief goed aanbod van diensten is, voor een breed publiek toegankelijk en van voldoende omvang." Kernfuncties zijn daarbij: lezen, leren, informeren, cultuur, ontmoeting en debat.

De missie luidt: De Bibliotheek Utrecht levert een actieve bijdrage aan de maatschappelijke participatie van alle burgers door het bieden van vrije en laagdrempelige toegang tot media als bronnen van kennis en cultuur. De Bibliotheek Utrecht werkt daarbij vanuit de volgende visie: De Bibliotheek Utrecht is een vrij toegankelijke en inspirerende plek in de stad of in de wijk om te informeren, te recreëren, te ontmoeten en te verdiepen en staat in het teken van een leven lang leren en ontdekken.

De Bibliotheek Utrecht is een stedelijke voorziening voor het openbare bibliotheekwerk. De Bibliotheek staat als kennis-, studie-, educatief en virtueel centrum midden in de samenleving, is een ontmoetingsplaats voor de Utrechtse burgers en een podium in stad en wijk voor uiteenlopende sociaal-culturele activiteiten, debatten, lezingen, muziek en presentaties. De Bibliotheek Utrecht heeft 13 vestigingen en de afdeling Bibliotheek aan Huis. 

06 jan 2015 2910 Redactie 0
Deel dit artikel via:
  • Share on Google+
Geef De Bibliotheek Utrecht jouw rating
1 2 3 4 5