dance4life

Sinds 2004 werkt dance4life samen met jongeren aan een wereld zonder aids. Dat doet dance4life in 20 landen, in samenwerking met lokale partnerorganisaties. Deze ‘National Concept Owners’ kennen de lokale context en implementeren het concept in hun bestaande educatieprogramma's. Op hun beurt profiteren zij van het bereik, de expertise en de aantrekkingskracht van dance4life. We noemen deze manier van samenwerken ook wel 'social franchise'. Het hoofdkantoor van dance4life is gevestigd in Amsterdam.

dance4life

Geschiedenis dance4life

In 2003 werden initiatiefnemers Dennis Karpes en Ilco van der Linde getroffen door de impact van de aidsproblematiek. Zij deelden een passie om hun commerciële expertise en netwerk in te zetten om dit probleem van wereldformaat aan te pakken en zo werd het startsein gegeven van een groot internationaal project, dat de stilte en taboes rondom hiv en aids zou doorbreken. Ze creëerden een nieuwe manier van het benaderen van jongeren via scholen en bouwden aan een sterk en iconisch merk. Hun visie werd werkelijkheid. 

In 2004 vond de eerste editie van dance4life plaats in 3 landen: Nederland, Indonesië en Zuid-Afrika. Inmiddels is het project uitgegroeid tot een internationale organisatie, actief in 20 landen. In 2007 werd Eveline Aendekerk directeur van dance4life. Inmiddels heeft Ilco van der Linde een nieuwe stichting opgezet: Masterpeace. Ook Dennis is in 2010 een nieuwe uitdaging aangegaan en heeft de Naga Foundation opgericht.

Wat dance4life doet

dance4life werkt samen met jongeren aan een wereld zonder aids. We doen dit door middel van seksuele voorlichting, en maken gebruik van muziek en dans om jongeren te betrekken en inspireren. Bovendien motiveert dance4life jongeren om zélf in actie te komen en de verspreiding van hiv en aids wereldwijd terug te dringen. We richten ons ook op overheden, om ervoor te zorgen dat ze wetten veranderen of juist doorvoeren. Het Nederlandse initiatief vindt plaats in bijna 20 landen verspreid over 5 continenten. Ons voorlichtingsprogramma kent in elk land dezelfde stappen:

Inspire: Met muziek, dans en persoonlijke verhalen gaan lokale dance4life tourteams langs scholen om jongeren te inspireren deel te nemen aan het programma.
Educate: 
Leeftijdsgenoten geven seksuele voorlichting en bieden jongeren de vaardigheden en het zelfvertrouwen dat ze nodig hebben om zichzelf te beschermen.
Activate: Met de juiste vaardig-heden op zak komen de jongeren zélf in actie. Deze ‘agents4change’ delen hun kennis met leeftijdsgenoten, zamelen geld in of doen vrijwilligerswerk.
Celebrate:
 Alle deelnemende jongeren vieren op Wereld Aids Dag met elkaar wat ze hebben bereikt en vragen zo tegelijkertijd aandacht voor de wereldwijde aidsproblematiek.



03 nov 2015 1719 Redactie 0
Deel dit artikel via:
  • 0
  • Share on Google+
  • 0
Geef dance4life jouw rating
1 2 3 4 5