Benthem Crouwel Architects

Benthem Crouwel Architects is in 1979 opgericht door Jan Benthem en Mels Crouwel. Vandaag de dag heeft het architectenbureau 60 mensen in dienst en kantoren in Amsterdam en Aken. De partners zijn Marcel Blom, Joost Vos, Marten Wassmann en Markus Sporer.

Benthem Crouwels Architects

Het bedrijf heeft een breed scala aan gebouwen, infrastructuur en het interieurs ontworpen, zoals musea, winkelcentra, universiteiten, muziekgebouwen, bruggen, stations, woningen en masterplannen. In al hun ontwerpen zoekt Benthem Crouwel een evenwicht tussen economische, sociale en ecologische belangen, met een bijzondere aandacht voor innovatie en duurzaamheid. Het bedrijf is trots op het combineren van een kenmerkende stijl met compactheid, eenvoud, geïntegreerde ecosystemen en een efficiënt gebruik van materialen.

Recente projecten zijn onder meer de luchthaven Schiphol, congres- en beurscomplex RAI, Ziggo Dome en het Stedelijk Museum in Amsterdam, Kulturbau en winkelcentrum in Koblenz, een high-speed trein brug bij Hollands Diep, universitaire gebouwen in Nijmegen en Osnabrück, OV-terminals in Utrecht, Den Haag en Rotterdam en stedenbouwkundige projecten in München en Helsingborg.

24 apr 2015 1961 Redactie 0
Deel dit artikel via:
  • Share on Google+
Geef Benthem Crouwel Architects jouw rating
1 2 3 4 5