Startersbeurs Nederland

Voor starters op de arbeidsmarkt heeft een aantal gemeentes een nieuwe regeling ontwikkeld. Jongeren in de leeftijd van 18 t/m 26 jaar die klaar zijn met hun opleiding kunnen aan de slag met de Starterbeurs. Een kans om zes maanden werkervaring op te doen bij een bedrijf naar keuze. Vakkennis verwerven in de praktijk, tegen een prima vergoeding. Jouw kickstart op de arbeidsmarkt, met de Startersbeurs. 

Waarom?

Er zoeken momenteel meer mensen werk dan er banen zijn. Voor jongeren is het extra moeilijk om aan werk te komen. Zij hebben geen werkervaring terwijl bedrijven dat wel belangrijk vinden. Met de Startersbeurs hebben starters de kans om die werkervaring op te doen, en zo een kickstart op de arbeidsmarkt te maken.

Voor wie?

De Startersbeurs is er voor jongeren (starters) die klaar zijn met hun opleiding en in de praktijk aan de slag willen maar geen baan weten te vinden. Kijk snel op de landkaart of onder “Gemeente” of jouw gemeente ook meedoet en waar je aan moet voldoen.

Hoe?

Kijk op de kaart of jouw gemeente meedoet en welke voorwaarden jouw gemeente hanteert. Werkgevers kunnen zich ook eenvoudig op de website van een gemeente aanmelden als deelnemend Leerbedrijf.

Startersbeurs is een idee ontwikkeld door de Tilburgse hoogleraar Ton Wilthagen en de jongerenvakbonden FNV en CNV.

17 sep 2014 1258 Remco van Buren 0
Deel dit artikel via:
  • Share on Google+
Geef Startersbeurs Nederland jouw rating
1 2 3 4 5