Make-A-Wish

Er zit een sterke organisatie achter Make-A-Wish Nederland die drijft op vrijwilligers die zorgvuldig alle stappen in het proces begeleiden en volgen. Het gaat immers om kinderen en jongeren in een kwetsbare situatie. De vervulling van een allerliefste wens kun je maar één keer beleven. Daarom moet alles op rolletjes lopen.

Make-A-Wish

DE ALLEREERSTE WENS

Het geld voor de eerste wensvervulling werd letterlijk bij elkaar gefietst door vrienden van de stichting. Dat geld was bestemd voor de wens van de tienjarige Cindy, die heel graag een keer een opname wilde bijwonen van het toen populaire tv-programma ‘Zeg ‘ns AA’. Haar wens was aangemeld door een enthousiaste hoofdverpleegster van het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag en die wens ging in vervulling.

Cindy en Carry Tefsen

EEN STERK TEAM

Dit initiatief is inmiddels uitgegroeid tot een krachtige organisatie. Sinds die allereerste wens zijn er ruim 5.000 wensen vervuld door bijna 400 vrijwilligers, 27 medewerkers en 4 bestuursleden.

Het team achter de wens wordt aangestuurd door het kantoor in Woerden. De medewerkers van de wensafdeling coördineren alle wensvervullingen. Zij beoordelen de aanvraag, regisseren de wensvervulling en begeleiden de vrijwilligers. De medewerkers van de afdeling marketing en communicatie coördineren en initiëren de acties in het land, werven sponsoren en donateurs, onderhouden de relaties met de partners, sponsoren en donateurs en zijn verantwoordelijk voor alle in- en externe communicatie.

Make-A-Wish Nederland vervult de wensen met donaties van particulieren en sponsoren. Make-A-Wish Nederland krijgt geen subsidie van de overheid. De stichting heeft sinds al geruime tijd het CBF keurmerk en de ANBI status. Make-A-Wish Nederland is aangesloten bij de Make-A-Wish Foundation International.

 

17 sep 2014 2503 Remco van Buren 0
Deel dit artikel via:
  • Share on Google+
Geef Make-A-Wish jouw rating
1 2 3 4 5