Babel

Babel biedt taal- en communicatietrainingen aan voor (hoger opgeleide) particulieren, bedrijven, onderwijsinstellingen en andere non-profit organisaties. Hierbij onderscheiden wij ons door de hoge kwaliteit van docenten, een flexibele en transparante manier van werken en onze scherpe tarieven. Babel is taalpartner van de Universiteit Utrecht.

Babel

Profiel

De organisatie van Babel bestaat uit een directie en drie afdelingen: onderwijs, marketing & sales, operations & finance. Er werken circa 50 mensen – grotendeels taaltrainers – voor Babel.

Het onderwijs

Voor Babel zijn twee zaken in het bijzonder van groot belang: interactie in de les en vakkennis van de trainer. Daarnaast hanteren we voor iedere training een aantal uitgangspunten:

  • De doeltaal is de voertaal. De trainer spreekt tijdens de les zo veel mogelijk de taal die hij onderwijst.
  • De cursist staat centraal. Dit is bepalend voor onder anderen werkvormen en feedback.
  • De trainer en cursist zijn samen verantwoordelijk voor het leerproces.
  • De taal wordt aangeboden in een culturele context met aandacht voor interculturele communicatie en culturele verschillen.

Historie

Babel is opgericht in 1983 en was toen nog gevestigd in een huis aan de Koningslaan in Utrecht. Enkele jaren later kon een kantoor aan de Biltstraat worden gekocht. In de begintijd richtte Babel zich uitsluitend op “open groepskursussen”. Na circa tien jaar was de locatie op de Biltstraat niet groot genoeg meer en verhuisde Babel naar het Lucas Bolwerk. Er werden ook maatwerktrainingen en vertalingen aan het dienstenaanbod toegevoegd. Sinds 2009 werkt Babel samen met de Universiteit Utrecht en verzorgen wij trainingen op het terrein van de International Campus Utrecht (Campusplein 7). Sinds augustus 2014 bevindt het hoofdkantoor zich op de Nieuwegracht.

12 mei 2015 1789 Redactie 0
Deel dit artikel via:
  • Share on Google+
Geef Babel jouw rating
1 2 3 4 5