Scarlett van Kakerken

Scarlett van Kakerken

Scarlett van Kakerken

Communicatieadviseur

Hier lees je een aantal van mijn blogs. Benieuwd naar mijn profiel en werk als communicatieadviseur? Klik gauw verder naar mijn LinkedIn-profiel.

 

Simplicity is key. De kracht van eenvoud. Het zijn veelgebruikte quotes, dus er zal toch een kern van waarheid in zitten. Maar door de krapte op de arbeidsmarkt, houden we het met betrekking tot solliciteren vaak juist helemaal niet simpel. We gaan vaak een stapje verder, willen net iets meer doen. Logisch natuurlijk, want je wilt er alles aan doen om op te vallen en zo je droombaan te vinden en te krijgen. Maar helaas gaat dit je toch niet altijd brengen wat je zoekt. In dit artikel geef ik enkele voorbeelden waarbij eenvoud je juist verder kan helpen bij het solliciteren.

08 jan 2016 3690 Scarlett van Kakerken 0

Zoals je eerste woordje waarschijnlijk ‘papa’ of ‘mama’ is geweest, zo zijn een van je eerste woorden in het communicatieveld vast ‘kennis, houding, gedrag’ geweest. Zo niet, dan weet ik zeker dat je deze driedeling toch kent. De veronderstelling? Een persoon moet ergens kennis van hebben, voordat deze persoon een oordeel kan hebben en een houding aan kan nemen. Die houding, positief of negatief, bepaalt het gedrag van de persoon. Als voorbeeld: men leest op alle pakjes ‘roken is dodelijk’. Men zou dan logischerwijs een negatieve houding aan moet nemen en dus niet moeten gaan roken. Klinkt wel heel sprookjesachtig, niet?

08 jul 2015 11677 Scarlett van Kakerken 2

Transparantie is hot. Het is zo'n trend-woord waar je steeds maar over hoort praten. En dat al geruime tijd steeds bewuster nageleefd wordt door bedrijven, media en consumenten. We dragen allemaal ons steentje bij aan transparantie, we zoeken, we delen, we discussiëren. Is het niet mooi dat we overal op de hoogte worden gehouden of een bedrijf op het randje van een faillissement zit, iemand ontslagen heeft of een IT-storing ervaart? Maar eigenlijk zitten er ook nogal wat haken en ogen aan transparantie en is transparantie bij lange na nog niet op het punt van volwassenheid.

13 jan 2015 3103 Scarlett van Kakerken 0

Je bent happily settled of mogelijk al een tijd op zoek naar een uitdaging. Hoe dan ook, we kennen allemaal die momenten dat we er ‘eens echt even voor gaan zitten’, gewapend met laptop, acculader en een kop koffie. Enthousiast type je een aantal steekwoorden bij je favoriete zoekmachine, et voila, je bent er. Oké, je moet eerst nog even de sites vermijden die je al het irrelevante aanbieden, maar dan ben je er echt: dé vacature.

03 nov 2014 4526 Scarlett van Kakerken 0