Pascal Meulenbelt

Wie ben ik? Dat is een vraag die ik gelukkig nog niet kan beantwoorden op mijn 24ste. Ik ben ik en ik ben een media marketing student. Vanaf het moment dat ik zelfstandig na kan denken (ik hoor jullie nu al denken: dat is nog niet lang, voorspelbare grap) ben ik bezig met marketing, communicatie en media. Dit gecombineerd met de basiskennis van psychologie, die ik verkregen heb tijdens mijn studie, maakt de combinatie compleet om eerder in te spelen op de behoefte van de (potentiële) klant.

Sinds een paar maand ben ik gaan schrijven, ik schrijf columns en ben begonnen in een boek. De frisse blik van een student gemengd met mijn passie voor schrijven heeft mij hier gebracht. In februari start ik met mijn eind onderzoek voor mijn studie en zal ik daarna de strijd aangaan met velen van jullie om de beste sollicitant te worden. Mijn blogposten zullen allen columnachtig van aart zijn, dit houdt in met humor, uitersten en een duidelijke mening om een discussie op gang te kunnen brengen.

Op het moment dat ik weet wie ik ben hoop ik 80 jaar verder te zijn en de laatste woorden: 'het was een mooi leven' te mompelen alvorens ik er een eind aan brij. 

 

Anno 2015 is alles online te vinden, over jouw bedrijf maar ook over jou als persoon. Dit weten we allemaal en toch doen we hier te weinig mee. In het huidige bedrijfsleven zou je denken dat je met dit gegeven veel meer transparantie zou zien. Als bedrijf zijnde wil je misschien niet dat alles ‘zichtbaar’ is voor het publiek, dat is logisch, maar dat is tegenwoordig niet meer tegen te houden. De consument komt uiteindelijk toch wel achter die (pijnlijke) informatie en dan komt het bij hen op een verkeerde manier binnen. Voor vele bedrijven zie ik hier een enorme kans.

02 okt 2015 3760 Pascal Meulenbelt 0

De afgelopen jaren waren moeilijke jaren voor velen van ons. Werkgevers gingen bezuinigen en reorganiseren met vele ontslagen als gevolg. Maar terugkijkend op deze periode kun je ook stellen dat er ondanks de crisis veel (nieuwe) bedrijven juist succesvol zijn geworden. Het moment van crisis biedt blijkbaar voor veel personen juist ook mogelijkheden. Ondernemers en werknemers die creatief zijn en nieuwe middelen willen en kunnen toepassen, kunnen het verschil maken in mindere perioden.

03 aug 2015 1940 Pascal Meulenbelt 0

Ik heb de afgelopen maanden veel blogs gelezen waarbij de moeilijkheid van het solliciteren wordt benadrukt en waarbij veel mensen hun gal spuwen over de zoveelste afwijzing. De economie trekt weliswaar langzaamaan weer aan en de vraag op de arbeidsmarkt groeit weer een klein beetje. Maar nog steeds zijn er veel reacties op één vacature, en een grotere kans dat jij het niet wordt dan wel. Solliciteren blijft een vak apart waarvoor je hard moet werken.

10 apr 2015 2893 Pascal Meulenbelt 2

Communicatie is meer dan een wirwar van woorden achter elkaar. Communicatie is het beginsel, de wortel van de mens. De historie is groot en bekend geworden dankzij vele verschillende vormen van het overbrengen van ervaringen, gevoelens en verhalen. Wij zijn wie we zijn mede dankzij deze, vaak, bijzondere verhalen. Verhalen waar wij, met de kennis van nu, liever nooit van gehoord hadden maar ook met verhalen die de wereld een stuk mooier maken.

20 feb 2015 3639 Pascal Meulenbelt 0

De afgelopen weken en met name de afgelopen dagen dagen is de V&D veel in het nieuws geweest. De keten zou bijna failliet zijn en er zou een gerechtelijk geschil zijn met de verhuurders van de immens grote panden die de V&D huurt. Gelukkig bereikte ons begin deze week het nieuws dat er op korte termijn een oplossing is en dat de Vroom en Dreesman gered is. Gelukkig maar, want waar moeten wij anders die overheerlijke broodjes kopen?

11 feb 2015 2501 Pascal Meulenbelt 1

Terwijl ik aan het genieten van de vingervlugheid van Victor Mids bedenk ik mij ook dat het een flinke dosis medische en psychologische kennis is wat bedrijven niet in pacht hebben, maar wel nodig hebben. Reclame uitingen registreer je in je onderbewust zijn, dat is een gegeven die veel marketeers wel kennen, maar hoe speel je hier goed op in?

22 jan 2015 3554 Pascal Meulenbelt 0

Harry piekema (oftewel de supermaktmanager van Albert Heijn, meneer van Dalen) is in de laatste week van 2-14 gestopt en er leek zowaar een siddering door Nederland te gaan bij het nieuws. Harry was 10 jaar lang het gezicht van deze supermarktketen. De kranten stonden er vol mee en social media werd plat gebombardeerd met hoogtepunten van meneer van Dalen. Wat een dapper en ambitieus besluit hoorde je velen zeggen en denken.

08 jan 2015 4115 Pascal Meulenbelt 0