Michelle van de Poll

Michelle van de Poll

Michelle van de Poll

Content creator/Social community manager bij Contentbureau.nl

michelle@contentbureau.nl

http://www.contentbureau.nl

De liefde voor taal zat er vroeg in. Smeekte ik als peuter mijn ouders elke dag om 'boekje lezen', op de kleuterschool nam ik het heft in eigen handen en zette voorzichtig mijn eerste woordjes op papier. Als puber las ik aan tafel vooral de pakken hagelslag, en inmiddels is de rijk gevulde boekenkast in huis mijn grootste trots én heb ik van schrijven mijn beroep gemaakt. Na een master Tekst en Communicatie zit ik als content creator en social community manager bij Contentbureau.nl helemaal op mijn plek. Bloggen? Dat doe ik over van alles en nog wat. SEO/SEA, een killer van een sollicitatiebrief schrijven, het perfecte cv, de inzet van social media voor bedrijven, advertising... Noem maar op!

Mijn kenmerken? Net zo lang peuteren aan een tekst tot elke punt en komma op de juiste plek staat. Ik laat niet snel los. Als echte taalpurist ben ik allergisch voor grammaticafouten en kromme zinsconstructies. Met een sterk analytisch vermogen zet ik grote hoeveelheden informatie moeiteloos om in een heldere, concrete tekst. Met altijd één ding in mijn achterhoofd: wat wil de doelgroep zien, horen en beleven? Een boodschap simpelweg de wereld insturen, dat is niets voor mij. Content moet waardevol en relevant zijn. Het liefst met een vleugje humor en de juiste dosis lef.

Net afgestudeerden kennen het gevoel: je studiejaren zitten erop, je hebt je papiertje op zak en je bent klaar om je op je droombaan te storten. Eén probleem: hoe krijg je die? Inderdaad, solliciteren. En dus bestaan je dagen uit het speuren naar vacatures, het opleuken van je cv en het schrijven van de meest originele, enthousiaste sollicitatiebrieven.

03 nov 2016 5116 Michelle van de Poll 1