Melle Bouwhuis

Melle Bouwhuis

Melle Bouwhuis

Eigenaar Thank God It Is Monday

voormelle@gmail.com

http://www.thankgoditismonday.nl

Hoi, ik ben Melle. Op mijn eigen blog Thank God It Is Monday verblijd ik je met persoonlijke verhalen, inspiratie, bruikbare tips en columns op het gebied van zelfontwikkeling, keuzes maken, werk en carrière. En tot overmaat van ramp, probeer ik je er ook nog van te overtuigen dat maandag écht de leukste dag van de week is. Zo. Now I've said it. Het is immers maar net hoe je het bekijkt. Weg met de klaagzang, think positive thoughts!

Soms gebeurt er iets in je leven waaruit je op wonderbaarlijke wijze enorm veel inspiratie kan halen. Dat overkwam mij een tijdje geleden. Ik zat een beetje in een dip. Ik vond mijn werk niet meer zo leuk, ging er met tegenzin heen, pepte mezelf op met wat motiverende gedachten, werkte netjes mijn doe-lijstje af en ging naar huis. Kapot. Te moe om nog iets te doen. Echt een 'ik-ben-afgestudeerd-en-heb-een-baan-maar-is-dit-het-nou-gevoel'. Het was een zonnige vrijdagmiddag toen ik me realiseerde dat ik niet de enige kon zijn die met zo'n gevoel rondliep. En terwijl ik dat dacht, bedacht ik me dat ik hier iets mee wilde doen. Ik wil ook aan andere mensen laten weten dat ze niet de enige zijn met dit gevoel, mensen helpen en inspireren. Online, zodat het voor iedereen toegankelijk is. Ik hoop dan ook dat mijn posts je net zo enthousiast maken en inspireren als dat het voor mij doet.

LinkedIn. Als iemand dat noemt spring ik niet direct vol enthousiasme op omdat ik dat o zo fantastisch vind. Want – even heel eerlijk – ik heb een LinkedIn profiel aangemaakt omdat het ‘hoort’. Zonder profiel deelnemen aan de arbeidsmarkt voelde echt als een no go. Dus ja. Een LinkedIn-profiel dus. Maar wat is daar nou zo handig aan en wat kun je er eigenlijk mee? Toen ik werd uitgenodigd voor een workshop op het LinkedIn kantoor in Amsterdam sprong ik een gat in de lucht. Eindelijk antwoorden én ultieme LinkedIn tips die ik vandaag allemaal met je ga delen!

20 sep 2016 5557 Melle Bouwhuis 0

Vandaag is het hoog tijd je eens mee te nemen in mijn proces van het solliciteren. Want ik kan mezelf inmiddels wel ervaringsexpert noemen op het gebied van brieven schrijven, cv updaten, uitgenodigd worden (YES!), voorbereiding, het gesprek en ook de afwijzing. En dít leerde ik ervan!

16 dec 2015 4747 Melle Bouwhuis 1

Een paar kilo afvallen en een nieuwe coupe is voor mij reden genoeg om een nieuwe, recente foto te maken voor mijn cv, LinkedIn-profiel. No pressure, maar zo’n foto is het eerste beeld dat je potentiële werkgever van je krijgt. Allemaal leuk en aardig, maar hoe maak je een goede zakelijke profielfoto? Ik geef je in dit artikel vijf tips!

23 sep 2015 8586 Melle Bouwhuis 1