Martijn Hendrikx

Martijn Hendrikx

Martijn Hendrikx

Freelance Marketingstrateeg

hendrikxm@gmail.com

Hoi,

Ik ben Martijn. En dit zijn mijn 2 beschrijvingen. Mijn officiële LinkedIn beschrijving zegt het volgende:

In Managementdrives ben ik ontzettend geel. In het enneagram van NLP ben ik de ‚observeerder'. En volgens het MBTI systeem van Meyers Briggs ben ik een echte extraverte denker. Geef het beestje maar een naam, maar het thema is duidelijk. Mij moet je hebben voor de strategie, de concepten en de stippen op de horizon. Maar ‚denken' is natuurlijk niets zonder een goede dosis ‚doen'. De laatste tien jaar heb ik data uit marktonderzoek vertaald naar marketingstrategie, heb ik lokale marketingcampagnes opgetuigd bij de meest lokale bank van Nederland, heb ik landelijke campagnes uitgerold bij KPN en Hi en ben ik verantwoordelijk geweest voor de marketingcommunicatie van dé webshop die alles doet om hun klanten blij te maken.

Mijn nieuwe beschrijving:

Drie maanden geleden ben ik gestopt bij mijn laatste werkgever; een hele bekende etailer die "de klant blij maken" meer dan hoog in het vaandel heeft staan. Ik had een goede baan, een grote managementverantwoordelijkheid en een prima salaris. Toch ben ben ik gestopt. Waarom? Omdat ik me niet thuis voelde. Sinds die tijd doe ik nog alleen maar dingen die ik leuk vind en waarbij ik ook waarde kan toevoegen aan mijn 'klanten". Ik noem mezelf freelancer, maar lang niet alles wat ik doe, doe ik voor geld. Ik krijg regelmatig betaald in een andere 'currency '; geluk, vrijheid en echte tevredenheid bij degene die ik help. De afgelopen tijd heb ik vrienden geholpen met hun marketing, heb ik studenten mogen uitleggen hoe marketing in de praktijk werkt en help ik oud collega's, vrienden en volslagen onbekenden met het schrijven van een boek, de straat oversteken of een nieuwe baan vinden. Kan ik daarvan leven? Nee nog niet, maar in de tussentijd: I couldn't me more happy.

Bovenstaande is mijn verhaal. Ik zou het leuk vinden om (on)regelmatig wat te vertellen over de keuzes die ik maak, de kennis en de ervaring die ik heb opgedaan in de afgelopen 12 jaar van mijn carriere. Misschien vinden jullie dat ook leuk.

Groeten,

Martijn

 

Iedereen kent ze wel; personen die altijd negatieve dingen posten op Facebook. Of mensen die continu updates plaatsen van de coole, nieuwe, hippe plekken die ze bezoeken. Mensen zijn zich daar niet altijd van bewust, maar al die Facebookposts zijn een soort reclame. Reclame voor jou. En net als in het echte leven heb je goede reclame en slechte reclame.

14 jan 2015 4273 Martijn Hendrikx 0

Als sollicitant wil je maar 1 ding; de aandacht trekken van je lezer. Je opleiding, je ervaring en eventueel je vorige werkgevers heb je daarvoor als munitie. Maar je persoonlijkheid is minstens zo belangrijk. Een mooi opgepoetst CV en netjes geschreven motivatiebrief zonder enige spontaniteit of persoonlijkheid is een perfect recept voor een impactloos bestaan op de grote hoop andere sollicitatiebrieven, wiens schreeuw om aandacht ook niet meer was dan een fluisterstemmetje. Doodzonde van je tijd.

16 nov 2014 9185 Martijn Hendrikx 10