Marije Hoogland

Marije Hoogland

Marije Hoogland

Redacteur, Tekstschrijver en Eigenaar Marije Hoogland

marije.hoogland@gmail.com

http://www.marijehoogland.nl

Mijn naam is Marije Hoogland en ik ben gek op taal en op schrijven. Ik hou van de kracht van woorden, want HOE je iets zegt is veel belangrijker dan WAT je zegt.

Een paar woorden die mij beschrijven: Verhalenverteller, Redacteur, Blogger, Tekstschrijver, natuurliefhebber en taalgek.

Ik schrijf het liefst lekker creatief: ‘vanuit mijn hart’ en laat dan de woorden uit mijn pen het papier op rollen. Ja, ik schrijf, lekker ouderwets, het liefst met pen en papier. Dan stroomt mijn creativiteit het beste.

In 2016 ben ik mijn eigen tekstbureau begonnen: Marije Hoogland tekst en redactie. Mijn missie is om als redacteur en tekstschrijver anderen te helpen om hún verhaal te vertellen. Ondernemers te helpen hun persoonlijke verhaal te integreren in het verhaal van hun bedrijf. Want dat verhaal mag verteld, gezien en gehoord worden.

Ik ben gek op bloggen. Heel vaak schrijf ik over mensen en over hoe we met elkaar communiceren. Communiceren doen we altijd, dus dat is een onuitputtelijke inspiratiebron voor mij. Als werkzoekende heb ik veel ervaring en een eigen kijk op de arbeidsmarkt. Ook leuk om voor jullie over te schrijven.

Die creatieve manier van schrijven werkt trouwens ook heel erg goed bij zakelijke teksten én bij solliciteren. Je gaat namelijk voorbij aan de cliché’s en laat zien wie jij ECHT bent. En laten werkgevers daar nu tegenwoordig naar op zoek zijn: Echte mensen! 

Woorden kunnen maken of breken zeggen ze. Woorden blijven hangen. Of ze nou positief zijn of negatief. Geschreven zijn woorden misschien nog krachtiger dan gesproken. Het is niet meer uit te wissen. Kijk maar eens naar internet. Alles wat je daar opzet staat er voor altijd op. Of een artikel in de krant. Ik hoorde laatst het verhaal van een middelbare school die zich nu ontworstelt aan negatieve publiciteit van een paar jaar geleden. De school moet nu bewijzen dat het allang anders gaat dan toen, terwijl de beleving van mensen nog heel lang negatief is. Pasgeleden stond in de krant een nare opmerking over de school. En wat denk je als lezer dan snel: Zie je wel? Wat kunnen woorden veel stukmaken.

09 aug 2016 8444 Marije Hoogland 0