Karine Hermans

Karine Hermans

Karine Hermans

Senior Adviseur Marketing & Communicatie

karinevangeldorp@hotmail.com

Al jaren adviseer en help ik mijn collega's bij het schrijven van blogs. Zij willen hun expertise uitdragen via een blog maar vinden het vaak moeilijk dit op een aantrekkelijke manier op papier te zetten. De stap naar eigen blogs schrijven en publiceren is klein, zou je zeggen. Toch heb ik dat pas onlangs voor het eerst gedaan. En het smaakt naar meer! Taal in al z'n verscheidenheid zal een regelmatig terugkerend thema zijn in mijn blogs. Taal vormt in mijn ogen namelijk de basis voor ons mooie marketing- en communicatievak.

‘Homo universalis of teamcoach?’ Dat was één van de onderwerpen tijdens een architectencongres in Gent waar ik onlangs was. Rode draad van die middag was de spagaat waar steeds meer Belgische – maar ongetwijfeld ook Nederlandse – architecten in terecht komen. Moet ik een alleskunner zijn die van alle relevante kennisgebieden (en dat zijn er nogal wat!) voldoende weet? En daarbij allerlei vaardigheden beheersen die niet primair met mijn vak te maken hebben, zoals financiële administratie, HR-beleid en ondernemerschap. Of moet ik een team om me heen verzamelen met mensen die samen al die kennis en skills hebben?

04 jul 2018 3753 Karine Hermans 0

Taal is uit. Het is zoooo 2017. Waarom zouden we ons nog bekommeren om taal. ‘Bekommeren?’ Ja, sorry, ouderwets woord. Betekent ‘druk maken om’. We vinden taal niet meer belangrijk. Content creation, visual storytelling, videomarketing, gave platen posten op insta. Dat is wat we willen. We hebben geen tijd en geen zin meer om te lezen, dus waarom zouden we überhaupt schrijven?

07 mei 2018 1856 Karine Hermans 0