Johanne Bree

Johanne Bree

Johanne Bree

Tekstschrijfster en auteur

johanne74@gmail.com

https://www.detaalgeest.nl

Hee, wat leuk dat je er bent. Drink je een kopje koffie met me, dan vertel ik ondertussen wie ik ben. 

Mijn naam is Johanne Bree. Ik ben, naast leerkracht in het basisonderwijs en moeder van vier dochters, een vrouw met een grote passie voor schrijven. Omdat ik een gevoelig, warm en betrokken persoon ben, met een schat aan ervaring binnen het onderwijs ( zowel op reguliere scholen als onderwijs aan nieuwkomers ), zijn vooral sociaal emotionele onderwerpen mij op het lijf geschreven. 

Ik ben auteur van twee kinderboeken. De één heet ' Denk niet aan roze olifanten,' en is geschreven voor kinderen die niet kunnen slapen. Het boek is gebaseerd op het NLP principe ' alles wat je aandacht geeft groeit.' Het andere boek heb ik geschreven in opdracht voor een uitvaartbegeleidster en heet ' Ik mis je zo.' Het is een boek voor kinderen over rouwverwerking. Bij deze boeken heb ik zelf de afbeeldingen gemaakt met mijn eigen ( bewerkte ) foto's, nóg een passie die ik graag met je deel als ik je ermee kan helpen. 

Ik blog graag, mijn blogs worden bestempeld als herkenbaar, humoristisch en eerlijk. Blogs gaan over mijn gezin, dingen die ik binnen het onderwijs tegenkom, actualiteiten en mijn werk als tekstschrijfster. Ik blog ook in opdracht, hierbij blijf ik graag dicht bij mezelf. Voor een heel zakelijk blog kun je beter een ander benaderen, voor creativiteit en openheid ben je bij mij aan het juiste adres. Ik luister en kijk goed naar wat jíj wil, en ga daarmee aan de slag. 

Een voorbeeld van wat ik op deze manier heb gedaan is het aanpassen van een website voor een loopbaancoach. Haar werkwijze was vriendelijk en rustig, haar website erg zakelijk en onoverzichtelijk. Ik heb goed naar haar geluisterd, gekeken naar wat ze wilde uitstralen met haar bedrijf, en haar website aangepast. Het plaatje klopt weer, haar website is haar visitekaartje geworden. In haar aanbeveling schreef ze " .... Ze kan goed inschatten wat met je bedrijf wilt en kúnt uitstralen en weet de juiste woorden te vinden om het allemaal te laten kloppen. Een prettig persoon met een rustige vriendelijke uitstraling... " 

Je koffie wordt koud, zal ik je nog een kopje inschenken? Of kijk je liever even op www.detaalgeest.nl.

 
Tot gauw!  

Vandaag een wat persoonlijker blog. Misschien niet direct het blog waar je je tips vandaan haalt. Maar een blog met wellicht een stuk herkenning. Want wie die ooit het idee heeft gehad om te gaan freelancen heeft deze vraag nou niet moeten horen? Wie heeft toen niet even geaarzeld om vervolgens een zo overtuigend mogelijk 'Ja!' te kunnen laten horen? De vraag: "Zou je dat nou wel doen?" op het moment dat jij net het dappere besluit hebt genomen om als freelancer aan het werk te gaan.

30 okt 2018 1375 Johanne Bree 0