Irma Woud

Irma Woud

Irma Woud

Tekstschrijver/Redacteur

irma.woud@planet.nl

http://www.sportschrijfster.nl

Irma Woud (44) is in 1996 afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen in de studie Communicatiekunde met als vreemde taal Zweeds. Na een jaar werken in Zweden in de online wereld beland, en bijna tien jaar gedetacheerd gewerkt in voornamelijk de zakelijke dienstverlening. Ik was al webredacteur toen het vak nog moest worden uitgevonden. Ook gewerkt als communicatieadviseur in gezondheidszorg, toerisme en sport. In 2013 cum laude diploma behaald van de Expert Class Professioneel Sportmanagement. Kortom: een ervaren tekstschrijver/redacteur met een goed uithoudingsvermogen en passie voor taal, tekst, sport, outdoor en toerisme. En dol op het oplossen van moorden, hetzij in een boek, hetzij op tv. O ja, en ook nog tweevoudig wereldkampioen langebaanschaatsen bij de Masters.

Een tijdje terug schreef ik nog over mijn twijfels over het maken van een filmpje voor een sollicitatie. Maar nu moet ik er echt aan geloven, want ik wil reageren op een vacature waarbij een filmpje van één minuut een verplicht onderdeel is van de sollicitatieprocedure. Tijd om echt creatief te gaan worden dus, want ik wil natuurlijk wel boven de andere kandidaten uitsteken. Wat een geluk dat ik twee weken geleden een geweldige workshop in pitchen heb gevolgd van Pep Up (Marije Swaak). Die kennis komt nu wel heel goed van pas, kijk maar.

08 mei 2015 4396 Irma Woud 0

Beste Recruiters, wellicht kunnen jullie mij uit de droom helpen? Want ik snap het soms echt niet meer. Ik begrijp dat mensen met een chronische ziekte, handicap of beperking het moeilijk hebben om een baan te vinden. Dat dit ook geldt voor mensen die een ziekte hebben overwonnen, snap ik al een stuk minder. Maar dat ook kerngezonde, energieke en zeer werkwillige mensen zoals ik, die ook nog eens fulltime beschikbaar zijn, universitair geschoold en met twintig jaar werkervaring geen betaalde baan kunnen vinden, daar snap ik nou helemaal niks van. Jullie wel?

26 apr 2015 5968 Irma Woud 3

Volgens de website Recruitment.nl betekent Recruitment het volgende: Recruitment (vaak ook werving en selectie genoemd) verwijst naar het proces van identificeren, selecteren en aantrekken van de best gekwalificeerde en beschikbare kandidaat (van binnen of buiten de organisatie) voor een tijdelijke of vaste vacature.

04 feb 2015 4389 Irma Woud 1

En Hoera, de eerste afwijzing van 2015 is weer binnen! Een afwijzing die gelijk dient als voorbeeld voor hoe het NIET moet en die enkele belangrijke communicatiewetten schendt. Kijkt u even mee?

21 jan 2015 4850 Irma Woud 3