Davina Jacobs

To Achieve, of te wel iets behalen, bereiken, presteren, dat is mijn motto. Eén van de dingen die ik wil bereiken is mijzelf online zichtbaarder te maken. Te laten zien welke kennis ik in huis heb, maar deze ook te delen. Met meer dan 10 jaar werkervaring op het gebied van (online) marketing en projectmanagement, maar ook het gebied van sales en communicatie heb ik zeker wat te delen. Een van de meest effectieve manieren om je kennis te delen is natuurlijk via een blog. Dat is dan ook precies de reden waarom ik mij hier als blogger aangemeld heb. Behalve dat mijn blogs op deze website te lezen zijn, vind je ze ook op mijn eigen website.

Naast dit eerste doel dat ik wil bereiken heb ik als tweede doel het vinden van een nieuwe uitdaging in de vorm van een interim klus of een vaste aanstelling, of misschien besluit ik uiteindelijk wel voor mezelf te beginnen wanneer ik de juiste uitdaging niet bij een werkgever vind. Ik heb ervaring in verschillende branches zoals ICT, Zorg, toerisme, verhuur en veilingen. Al vind ik persoonlijk dat branche ervaring niets zegt over of je dan ook daadwerkelijk een goede marketeer bent.

Hoe dan ook ik heb een hoop te delen en dat is exact wat ik via deze blogs ga doen. Ik hoop dat je er iets aan hebt en je mag altijd contact met me opnemen voor specifieke vragen.

 

Hartelijke groet,

 

Davina Jacobs

Als (online)marketeer houd je je bezig met het analyseren van klantgedrag. Een belangrijke gegevensbron is je website. Door middel van betaalde analyseprogramma’s zoals Nimble en Hotspot of gratis programma’s zoals Google Analytics kunnen deze gegevens inzichtelijk worden gemaakt. Welk analyseprogramma je ook gebruikt, je doel is altijd zo specifiek mogelijke maar ook zo nauwkeurig en betrouwbaar mogelijke data te analyseren. Alleen zo krijg je een goed en reëel beeld van je klanten. Met andere woorden, hoe komt iemand op je website terecht en wat doet hij op je website.

In deze blog vertel ik je hoe je met Google Analytics zorgt voor betrouwbare en nauwkeurige informatie en hoe je vervolgens specifieke data kunt analyseren.

15 feb 2015 5012 Davina Jacobs 0

Een van mijn meest favoriete marketingmodellen is toch wel het AIDA model. Simpelweg omdat het werkelijk overal op toegepast kan worden. Het model stamt uit 1925 en is voor het eerst genoemd in het boek Theories of Selling van E.K. Strong. Nog steeds wordt het veelvuldig gebruikt in reclame/verkoop campagnes. Wanneer je gaat zoeken op internet naar de AIDA formule vindt je ook altijd de uitleg bij de verkoop van producten of diensten.

22 dec 2014 5284 Davina Jacobs 0

In mijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging kom ik een hoop vacatures tegen waarin gevraagd wordt naar een online marketeer. Wanneer ik de vacature doorneem, blijkt dat men eigenlijk op zoek is naar een SEO of SEA specialist. Voor mij persoonlijk is online marketing veel meer dan alleen SEO of SEA. Zeker SEO en SEA zijn twee belangrijke onderdelen maar niet de enige. Een online marketeer heeft namelijk veel bredere kennis en ervaring dan alleen op het gebied van SEO en SEA. En net als bij de traditionele marketing mag je ook bij online marketing niet het strategische gedeelte vergeten, dat nog een heel stuk boven SEO en SEA staat.

05 dec 2014 5837 Davina Jacobs 2

Je hebt een website onder je hoede. Of je eigen website of die van je werkgever. Hoe ga je nu zo veel mogelijk nuttige informatie verzamelen om zoveel mogelijk uit deze website te halen. Juist je past Google Analytics toe. Maar alleen met het toepassen van Google Analytics ben je er nog niet. Naast de standaard informatie die Google Analytics je geeft kun je nog veel meer uit je website halen door intensiever gebruik van Google Analytics. Eén van de belangrijkste opties is het instellen van doelen.

14 nov 2014 5727 Davina Jacobs 0

Volgens vele online marketeers is bloggen een van de meest effectieve marketinginstrumenten. Waarom? Dat is vrij simpel. Middels een blog kun je namelijk jouw expertise tonen in jouw branche of vakgebied. Wanneer je waardevolle kennis deelt, laat je klanten en potentiële klanten zien dat je verstand van zaken hebt. Je ontwikkelt hiermee autoriteit, vertrouwen en een band. Gevolg: een grotere kans dat die klanten en potentiële klanten (wederom) voor jou kiezen om zaken mee te doen!

03 nov 2014 4886 Davina Jacobs 2