Cora van der Elst

Sinds juli 2016 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Daar heb ik het profiel Reclame, Marketing en Communicatie gevolgd. Nu ik klaar ben met de studie, ben ik op zoek naar een baan. Alleen merk ik dat dit niet zo gemakkelijk gaat. Bedrijven vragen vaak in vacatures om meer dan 1 jaar werkervaring en stage-ervaring telt dan niet. Ik wil net-afgestudeerde werkzoekenden een hart onder de riem steken door een kijkje te geven in mijn zoektocht naar m'n eerste echte baan. 

Onzekerheid en solliciteren lijken bij mij hand in hand te gaan. Doordat ik zoveel gesprekken heb gehad (inmiddels al vijftien) en ook zoveel afwijzingen, word ik onzeker over mezelf. Ik begin te twijfelen aan alles. In dit artikel deel ik een overzicht van allerlei vragen die na een sollicitatiegesprek door m'n hoofd dwalen. En ik ben vooral benieuwd of jullie dat ook weleens ervaren.

01 mei 2017 7850 Cora van der Elst 3

Een indrukwekkend cv en bergen ervaring, maar toch is dat vaak niet goed genoeg. Niet alleen Donald Duck zit daarmee, maar net afgestudeerden zoals ik ook. Donald Duck blijft elke keer weer proberen een baantje te krijgen, ook al heeft deze eend heel veel afwijzingen gehad. Wat te doen bij zulke teleurstellingen en hoe ga je daarmee om?

20 mrt 2017 9535 Cora van der Elst 1

Ik ben Cora van der Elst, 25 jaar en net 8 jaar studie achter de rug. Eerst 4 jaar mbo (Mediatechnologie) en daarna 4 jaar hbo (Reclame, Marketing en Communicatie). Afgelopen zomer ben ik afgestudeerd als Bachelor of Media, Information and Communication. Yes! Maar dan...

17 okt 2016 9067 Cora van der Elst 9