Annick Hus

Hallo,

Ik ben Annick, 31 jaar en op zoek naar een nieuwe levensuitdaging. Ik werk al een half decennium als communicatie- en mediadeskundige voor de overheid. Inderdaad, een instantie die absoluut niet meegaat met de tijd. Daarom ben ik mezelf gaan verdiepen in copywriting, social media, storytelling etc. Onlangs startte ik mijn eigen FB-pagina en website, hopende zo mijn eerste opdrachten als freelancer binnen te halen. Alle begin is moeilijk...

Ik ben een denker en doener, opgewekt en actief. Maar ik heb ook mijn rustige momenten. Mijn interesses zijn niet te vatten in één woord: van politiek en actualiteit tot fotografie, van filosofie en geschiedenis tot ecologie. Ik ben een natuurmens, muziek- en dierenliefhebster,  een creatieveling met een passie voor alles wat met communicatie te maken heeft.

Ondertussen zoek ik ook een andere job in de communicatiesector. Ik kan stilaan een naslagwerk schrijven van de hoge eisen die werkgevers stellen, de tags die ze plakken op mogelijke nieuwe medewerkers etc. Ik wil als blogster graag wat over solliciteren, freelancen en werken in de MarCom-sector.

Grtjs, Annick

Het zijn moeilijke tijden voor wie een nieuwe job zoekt. Misschien zijn er weinig vacatures waarvan je meteen enthousiast wordt. En als er eens een boeiende jobomschrijving opduikt, dan neem je het op tegen minstens honderdvijftig andere kandidaten. Welke motivatiebrief schrijf je dan om op te vallen Geen meer! Gebruik Cammio en maak met jouw persoonlijke video pitch direct een verrassende indruk op potentiële werkgevers.

29 mrt 2015 4975 Annick Hus 0

Leven Belgen en Nederlanders in een andere wereld? Het lijkt wel zo. Nederlanders hebben vaker de neiging om te emigreren. Ze zijn ook ondernemender. België mag zich dan wel profileren als het bierland bij uitstek. Wereldwijd is het Heineken wat men drinkt. Wil je als Nederlander bij de Zuiderburen gaan wonen? Of overweeg je om in België te werken? Bereid je dan maar voor op een mogelijke cultuurschok.

30 nov 2014 11036 Annick Hus 2

Laten we eerlijk zijn… Werk zoeken is op zich al meer dan een deeltijdse bezigheid. Je moet vacatures in de gaten houden, sollicitatiebrieven schrijven, eventueel op gesprek gaan. Het gebeurt al eens dat je gefrustreerd raakt. Krijg je regelmatig een reactie op jouw sollicitatiebrief? Als je nooit een antwoord krijgt, dan kan een originelere aanpak zeker geen kwaad.

24 nov 2014 12882 Annick Hus 0