Stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland

Buiten onze landsgrenzen, van Sofia tot Singapore en van Santiago tot Surrey, krijgen duizenden Nederlandse en Vlaamse kinderen les in hun moedertaal. Dit schooljaar gaat het om ruim 14.000 leerlingen. Dat zijn kinderen die vaak weer terugkomen naar Nederland of Vlaanderen - ruim een derde al binnen 5 jaar - en zo probleemloos mogelijk willen instromen in het onderwijs. Voor die optimale aansluiting zorgt een wereldwijd netwerk van bijna 200 scholen in 115 landen. Met Stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland (NOB) als spil. Dat doen we in opdracht van het Ministerie van OCW, met plezier en enthousiasme, en al 37 jaar.

Stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland

Over NOB

NOB is sinds 1980 de spil van een wereldwijd netwerk voor Nederlands onderwijs. Dat netwerk vormen we samen met ruim 200 onderwijsinstellingen in meer dan 100 landen. Vandaag de dag krijgen ruim 14.000 kinderen en jongeren les vanuit hun Nederlandse of Vlaamse wortels.

Het doel?

Een soepele terugkeer in het onderwijssysteem in Nederland wanneer nodig, en altijd: het vergroten van zelfbewustzijn, cognitieve vaardigheden en wereldburgerschap – waar ze vandaag ook zijn, of morgen naartoe gaan.

Wat doen wij?

Als spil in het netwerk maken wij kwalitatief onderwijs wereldwijd mogelijk. De grootste rol daarin ligt bij de aangesloten scholen in ons netwerk – wij ondersteunen elke school zoveel mogelijk, zodat zij kwalitatief goed Nederlandstalig onderwijs kunnen geven, met dezelfde zekerheid als in Nederland. Dat is de basis, veel scholen ontstijgen die belofte. Met die scholen willen we voortbouwen op wat er al is, en excelleren. Zo kan het wereldwijde netwerk ook een voorbeeld zijn voor het onderwijs in Nederland zelf.

Wat betekent dat concreet?

  • Dat we scholen helpen aan bevoegde moedertaaldocenten;
  • Dat we als schakel met Nederland (onder andere) pensioenvoorziening regelen, en lesmateriaal goedkoop inkopen;
  • Dat we (op locatie) advies geven: hoe geef je bijvoorbeeld les aan een combinatiegroep 3/4/5 met verschillende taalniveaus? Of: hoe kunnen scholen op het continent Noord-Amerika goed met elkaar samenwerken?
  • Dat we een cultuurgame verder ontwikkelen, die docenten tijdens de les kunnen gebruiken;
  • Dat we een kennisbibliotheek uitbouwen en beheren, vol hulpstukken en voorbeelden – zodat niemand het wiel hoeft uit te vinden;
  • Dit en nog veel meer doen we met 23 collega's, die vanuit ons kantoor in Voorburg werken.

(Online) marketing en communicatie vacatures en stages bij Stichting NOB

Hieronder staan de (online) marketing vacatures en communicatie vacatures en stages bij Stichting NOB die momenteel aangemeld staan op dit platform. Staat er vandaag niets? Meld je dan aan op de nieuwsbrief en hou onze social media kanalen in de gaten.

Deel dit artikel via:
  • 0
  • Share on Google+
  • 0
Geef Stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland jouw rating
1 2 3 4 5