Lisa van Noorden

Lisa van Noorden

Lisa van Noorden

Founder & Trainer bij Versdenkers

lisa@versdenkers.nl

http://www.versdenkers.nl

Ik ben creatief strateeg en kunstenaar. Als geen ander weet ik dat je inspiratie nodig hebt. Om creatief te kunnen denken. Zodat je ook eens niet logische, onverwachte keuzes kunt maken. Mijn Versdenkers blog geeft je een dosis kennis en inspiratie. 

Mijn trainingsbureau Versdenkers verstrekt creativiteit in de corporate en creatieve sector. Met een klein team van 4 experts ( en groeiende) trainen we mar/com en design professionals en teams in conceptontwikkeling, storytelling, trendwatching, contentcreatie, copywriting en designthinking. 

Ik heb al meerdere blogs geschreven over wat creatief zijn nu eigenlijk inhoudt. Wat geromantiseerd wordt is het beeld van de creatief als ongeleid projectiel, het ongetemde beest, het enfant terrible. Een creatief is per definitie geen cijfermatige controlfreak die met sticky notes en spreadsheets het proces in de hand denkt te houden. De waarheid is echter dat je zowel het beest als de controlfreak nodig hebt. En de meest succesvolle kunstenaars en creatieven verenigen beide.

03 okt 2017 489 Lisa van Noorden 0

Het lijkt soms wel alsof tegenwoordig alle organisaties 'creatiever worden' hoog op de agenda hebben staan. Maar creativiteit binnen een organisatie bevorderen gaat veel verder dan simpelweg een voetbaltafel neerzetten of van een kamer een ballenbak maken. Het zijn maar artefacten; voor de hand liggende uitingen die het publiek makkelijk slikt als symbool voor creativiteit. Windowdressing dus. Een waarachtig creatieve cultuur bouwen die nodig is om te blijven innoveren vinden veel leiders lastig.

12 sep 2017 339 Lisa van Noorden 0

Kleurpsychologie is een essentieel onderdeel van branding en logo design. En als je ontwerper bent, dan heb je vast wel eens gekeken naar de relatie tussen merkwaarden en kleuren. Tot zover gesneden koek dus. Maar wist je ook dat de emotionele impact van kleuren afhankelijk is van de branche waarbinnen ze toegepast worden? Deze infographic van Towergate Insurance analyseert de logo’s van 520 bedrijven. Het identificeert kleur voorkeuren en onderzoekt hoe het kleurgebruik bijdraagt aan de emotionele impact ervan.

31 aug 2017 601 Lisa van Noorden 0